Annonce
Erhverv

Johnni giver 100.000 blomster væk: Påskeliljer til avis-læserne

Johnni Rasmussen ejer af Gartneriet Hanse. Corona-krisen har store konsekvenser for Gartnerierne i Odense. Den første del af året, med alle dets helligdage og traditioner, er gartneriernes højsæson. Den periode, hvor de største dele af årsomsætningen generes. Aflyste ordre gør at de i disse dage, brænder inde med flere hundredetusinde blomster og planter, de ikke kan få solgt, og som de derfor må smide ud. Foto: Christian Nordholt
Gartner Johnni Rasmussen i Stige vil hellere give sine påskeliljer væk end at kassere dem - så på søndag inviteres Fyens Stiftstidendes læsere til at fylde traileren.

Påsken står for døren, og de gule blomster står klar i hundredetusindevis hos de fynske gartnere.

Også hos Gartneriet Hanse i Stige, hvor ejer Johnni Rasmussen dog må sande, at han må kassere en stor del af sine forårsløg til højtiden. Corona-virussen har sat en stopper for salget ikke mindst på Rasmussens største marked i Tyskland.

- Vi sælger normalt en halv million potter med bl.a. minipåskeliljer til tyskerne, men de har taget langt under halvdelen indtil videre, og nu har jeg 100.000, som jeg ikke kan komme af med, siger han.

Men i stedet for at kassere de mange potter med påskeliljer, som han har stående i et af sine væksthuse, så forærer ham dem nu til Fyens Stiftstidendes læsere.

- Alle kan bare komme forbi på søndag, så sørger vi for at læsse dem op bag i traileren, eller hvad man nu kommer med, siger han.

Læserne skal bare lægge en avis i forruden, siger gartneren.

Johnni Rasmussen har drevet Gartneriet Hanse i Stige i 15-16 år, men har aldrig oplevet en krise som den, han står midt i nu. Foto: Christian Nordholt
Annonce

Søndag formiddag

De mange blomster bliver delt ud fra klokken 8 til 12 på søndag på Strandholtvej 34 A i Stige. Her står Johnni Rasmussen og nogle af hans 16 ansatte klar til at læsse de tusindevis af påskeløg ind bag i bilen eller på traileren, når læserne kommer forbi.

- Det skal være nu, før blomsterne afblomstrer. Lige nu har vi et gult flammehav stående, siger han.

Alternativet er at kassere de 100.000 påskeliljer. Det vil gartneren helst være fri for, så han håber, at mange vælger at køre forbi. Og man skal ikke være bange for smitterisiko.

- Folk skal bare blive i bilen, når de kører ind, så skal vi nok stå for arbejdet, siger han.

Der er ellers ikke meget at grine af for gartneren, som har været i banken for at snakke økonomi.

- De vil gerne hjælpe mig, for vi har haft nogle gode år, men det klart, at vi ikke kan blive ved med det her. Så jeg håber, at der bliver lavet en hjælpepakke til os i gartnerierhvervet, som i den grad har brug for hjælp, når hele vores omsætning forsvinder, siger Johnni Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Endnu en skole i Assens ramt af corona: - Man kan sætte syv-otte streger under, hvor vigtigt det er, at man isolerer sig

Sport

Opløsning i den ene lejr i fodboldkrigen: Flere klubber trækker sig fra Super League, melder medier

Annonce