Annonce
Nordfyn

John vil lære kvinder selvforsvar: - Alle skal kunne være med

John Hjorth ønsker at undervise kvinder i selvforsvar. På billedet får han kærligheden at føle af sin kone. Arkivfoto: Nils Svalebøg
John Hjorth fra Budo Skolen Zanshin i Søndersø fik nok af at læse om utrygge kvinder i nattelivet. Derfor tilbyder han nu træning i selvforsvar til alle kvinder fra 14 år og opefter.

Søndersø: John Hjorth er instruktør og indehaver af Budo Skolen Zanshin i Søndersø. Den seneste tids historier om kvinder, der føler sig utrygge i nattelivet, har givet ham en idé. Han vil træne kvinder fra 14 år og opefter i selvforsvar.

Det var særligt mordet på den 33-årige britiske kvinde Sarah Everard, der fik kampagnen "text me when you get home" (skriv til mig, når du kommer hjem, red.) til at florere på internettet tilbage i marts, der fik John Hjorths bærger til at flyde over.


Annonce

Skulle man en dag få brug for at forsvare sig selv, er det vigtigt, at det er lige til at gå til. Alle skal kunne være med.

John Hjorth, Sudo Skolen Zanshin


- Jeg synes selvfølgelig, det er grotesk, at det er kommet dertil. Jeg håber aldrig, de får brug for det. Det burde jo ikke være en nødvendig ting at lære for at tage ud og more sig med sin venner. Men omvendt er der også bare rigtig mange kvinder, som er utrygge ved at færdes alene efter mørkets frembrud, siger han.

Ingen krav

John Hjorth er ikke alene om at forsøge at forbedre kvinders evner til at forsvare sig selv. Dog mener han, at hans træningsmetode adskiller sig på et væsentligt område.

- Når man træner selvforsvar, foregår det tit inden for bestemte stilarter. Det vil jeg gerne undgå. Simpelthen fordi det også stiller krav til ens tekniske kunnen. Skulle man en dag få brug for at forsvare sig selv, er det vigtigt, at det er lige til at gå til. Alle skal kunne være med, siger han.

På hvert af de to hold er der plads til 16 deltagere, og i skrivende stund har fire tilmeldt sig. Træningen vil komme til at forløbe over to mødegange. Henholdsvis 30. maj og 6. juni eller 13. og 20. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
OB

Det klædte OB igen at overfalde modstanderen

Kerteminde

Fynsk kulturarv havner i hænderne på ’gribbe’: En type bolig har endnu ikke nydt godt af opsvinget

Erhverv For abonnenter

Fra pædagogmedhjælper til udvikler i stort it-firma: Nu kan indiske Deepti igen bruge sine kompetencer: Jeg er meget taknemmelig

Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Annonce