Annonce
Udland

Joe Bidens søn forsvarer sine forretninger i udlandet

Jonathan Ernst/Reuters
Hunter Biden forsvarer sine omstridte forretninger i udlandet, men medgiver at have udvist dårlig dømmekraft.

Tidligere vicepræsident Joe Bidens søn, Hunter Biden, forsvarer i et interview med ABC News sit tidligere arbejde i udlandet, som denne måned har været til stor debat i USA.

Han indrømmer dog samtidig, at han har udvist "dårlig dømmekraft", da han med sine forretninger i udlandet har gjort sig sårbar over for politiske angreb.

Hunter Bidens forretningsforbindelser i udlandet er en central del af den rigsretsproces, der er påbegyndt mod USA's præsident, Donald Trump.

Trump anklages for at have forsøgt at presse Ukraines regering til at undersøge Hunter Biden, der i 2014 tog imod en højt betalt stilling i et ukrainsk energikonsortium.

Interviewet med Hunter Biden kommer forud for en debat mellem Joe Biden og ti andre af kandidaterne til posten som Demokraternes præsidentkandidat ved valget i 2020. Her ventes Hunter Bidens forretninger i udlandet at blive et emne.

49-årige Hunter Biden bryder med interviewet sin hidtidige tavshed i forhold til anklagerne mod sit arbejde i udlandet.

- Gjorde jeg noget upassende? Nej, på ingen måde. Jeg blev en del af en bestyrelse, jeg tjente den hæderligt, siger han til ABC News.

- Begik jeg en fejl? Måske i det bredere perspektiv, ja. Men begik jeg en fejl baseret på nogle etiske forsømmelser? Bestemt ikke.

Han fik jobbet i det ukrainske energikonsortium, mens hans far i sit embede som vicepræsident havde ansvaret for USA's energipolitiske forhandlinger med Ukraine.

- Jeg tror, at der er mange ting i mit liv, der ikke ville være sket, hvis ikke mit efternavn var Biden, siger han til ABC News.

Selv om Hunter Bidens efternavn kan have haft en rolle i hans karriere, afviser han, at han ikke har været kvalificeret til bestyrelsesposten i den ukrainske energivirksomhed.

- Jeg tror, at jeg havde lige så stor en viden, som alle andre i bestyrelsen, hvis ikke mere, siger han.

Trump har i et opkald bedt Ukraines præsident, Volodimir Zelenskij, om at "kigge nærmere" på Biden-familiens forretningsaktiviteter i landet.

Trump har efterfølgende ved flere lejligheder også forsøgt at så tvivl om hæderligheden ved Hunter Bidens tilknytning til en række kinesiske selskaber.

Der er dog ikke fundet belæg for nogen af Trumps påstande i sagen.

Hunter Biden valgte tidligere på ugen at trække sig fra bestyrelsen i et kinesisk investeringsselskab.

Samtidig bebudede han, at han vil afholde sig fra at arbejde i udlandet, hvis hans far skulle gå hen og vinde præsidentvalget næste år.

/ritzau/

Annonce
Link til artikel på ABC News
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce