Annonce
Sydfyn

Jobskifte: Musikskoleleder bliver chef for verdens nok ældste orkester

Jesper Rosenkilde skifter 1. december job og bliver chef for Det Kongelige Kapel i København. Han blev i 2017 ansat som leder af Svendborg Musikskole. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Jesper Rosenkilde forlader jobbet som leder af Svendborg Musikskole for at blive chef for Det Kongelige Kapel i København.
Annonce

Svendborg/København: Jesper Rosenkilde, som har været leder af Svendborg Musikskole siden 2017, forlader sin stilling for at blive chef for Det Kongelige Kapel i København.

Den 1. december bliver han chef for verdens nok ældste orkester, Det Kongelige Kapel, der hører under Det Kongelige Teater.

"Det er naturligvis med meget blandede følelser, at jeg har truffet den beslutning. Svendborg Musikskole er en fantastisk musikskole og en aktiv, skabende medspiller i et kulturliv og i en by, der syder af liv og skaberkraft, selv i en corona-virkelighed," siger Jesper Rosenkilde i en pressemeddelelse.

Jesper Rosenkilde er 57 år og uddannet basbasunist. Han har blandt andet været ansat i Tivolis Bigband og i Odense Symfoniorkester.

Jesper Rosenkilde har været med til at etablere en række forpligtende samarbejder mellem Svendborg Musikskole på den ene side og skoler, gymnasier og andre aktører på den anden side. Han fremhæver blandt andet projektet ”Musik til Svend”, som et projekt, der ligger hans hjerte meget nært:

- Det er helt unikt og skaber opmærksomhed både nationalt og internationalt, at vi i Svendborg på tværs af forvaltninger på denne måde går sammen om at give alle børn en god musikstart på livet, uanset geografi og økonomi, forklarer Jesper Rosenkilde i pressemeddelelsen.


Det er helt unikt og skaber opmærksomhed både nationalt og internationalt, at vi i Svendborg på tværs af forvaltninger på denne måde går sammen om at give alle børn en god musikstart på livet, uanset geografi og økonomi

Jesper Rosenkilde, chef for Det Kongelige Kapel


Søren Thorsager, som er chef for Kultur og Fritid i Svendborg Kommune, er ked af, at Jesper Rosenkilde forlader stillingen i Svendborg.

- Jesper Rosenkilde har været en ualmindeligt dygtig og engageret leder for Svendborg Musikskole. Jeg ønsker ham held og lykke i den nye position, og jeg ønsker Det Kongelige Kapel tillykke med at have fundet en særdeles kompetent person til en vigtig post, udtaler han i pressemeddelelsen.

Indtil der er fundet en ny leder af musikskolen, bliver viceskoleleder Ole Caspersen indsat som konstitueret leder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Retfærdighed for seniorer

Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Annonce