Annonce
Middelfart

Jobpatruljen besøger Vejle - sidst endte det med en anmeldelse til Arbejdstilsynet

Det her syn kan man møde i Vejle på tirsdag, hvor Jobpatruljen besøger lokale virksomheder med unge i feriejob ansat. Arkivfoto: Mads Hansen
Annonce

Vejle: Tirsdag den 7. juli rykker Jobpatruljen igen ud i Vejle, hvor patruljens frivillige besøger arbejdspladser med unge feriejobbere.

Bag Jobpatruljen står ni fagforeninger og det er 41. år i træk, at unge frivillige fra Jobpatruljen sammen med repræsentanter for fagbevægelsen besøger virksomheder med unge ansat i feriejob.

- Vi vil sikre, at de unges løn- og arbejdsforhold er i orden. Hvert eneste år har der været eksempler på, at reglerne ikke er overholdt. Nogle steder får de unge ikke den løn, de skal have efter overenskomsten, og mange steder udsættes unge for tunge løft, arbejder med farlige maskiner eller arbejder for længe, siger Angelika Thøgersen, der er koordinator for Jobpatruljen i Sydjylland om baggrunden for besøgene på virksomhederne.

Da Jobpatruljen var i Vejle sidste år, blev det til omkring 40 besøg på arbejdspladser med unge feriejobbere.

Størstedelen af besøgene endte uden anmærkninger, men i et enkelt tilfælde skred Jobpatruljen til at anmelde en virksomhed til Arbejdstilsynet.

Det drejer sig om en sag, hvor unge gentagne gange fik mindre skader ved at betjene en bestemt maskine.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce