Annonce
Assens

Jobmesse: Et vindue for ufaglærte

Murermester Hans Pedersen fra Ebberup i snak med Ejnar Jørgensen fra Turup, som er sæsonafskediget fra Entreprenørgården i Assens Kommune. Foto: Nils Svalbøg
På minijobmesse i Glamsbjerg var der meget at komme efter for de ufaglærte.
Annonce

Glamsbjerg: En uddannelse er ikke en forudsætning for at få et job. I hvert fald ikke på Jobcenter Assens' minijobmesse i Glamsbjerg, hvor flere virksomheder var på udsigt efter arbejdskraft, som ikke nødvendigvis skal være faglært.

- Man skal komme til tiden om morgenen og bevise, at man har interesse for faget. Måske kunne det være en mekaniker, men det kunne også være en overlæge eller en ufaglært, siger Per Poulsen, medindehaver af Fyns Marineservice, som søger folk med forstand og appetit på motorer.

Virksomheden reparerer og servicerer erhvervsmotorer, og ikke kun i den maritime sektor.

Murermester Hans Pedersen, som også havde en stand på messen, er på udkig efter en murer. Men også efter en arbejdsmand. Ofte ansætter han folk gennem vikarbureauer, men på minijobmessen fik han cv'er med hjem fra flere interessante personer, fortæller han.

- Men de skal gerne have lidt erfaring, de skal vide, hvordan man bruger en skovl, siger han.

Annonce

Anden chance i livet

Hos Tommerup Vinduet oplever daglig leder Valther Sørensen, at det kan være svært at finde kvalificeret arbejdskraft.

- Der er efterspørgsel på dygtig arbejdskraft, så dem, der kan deres ting, er lynhurtigt i job i dagens Danmark. Derfor uddanner vi selv elever, vi har to nu og er cirka 10 ansatte i alt, fortæller han.

Valther Sørensen søger lige nu to-tre medarbejdere, som kan producere vinduer.

- Vi har maskinsnedkere og tømrere, men vi kan også bruge ufaglærte, bare hænderne vender rigtigt, siger han.

Hos vognmandsfirmaet Poul Schou er det et minimumskrav, at man har stort kørekort. Og ellers skal man være villig til at få styr på det og vende tilbage, siger Casper Juul, som er afdelingsleder i firmaet. Poul Schou har omkring 250 ansatte og på grund af både vækst og udskiftning ansætter man typisk 50 nye chauffører hvert år.

Casper Juul var på minijobmesse for at snuse efter profiler, som passer til virksomheden.

- For nogle er lastbilchauffør den anden chance i livet, fordi man har haft et andet job, man er kørt tør i. Har man erfaring, er det godt, men ellers arbejder man ud fra det, man kan, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce