Annonce
Nyborg

Jobcenterchef er dybt berørt af beskyldninger: - Det har overhovedet ikke noget på sig

Louise Berg (til venstre) hilser her på byrådsmedlem Anja Kongsdal (fra partiet Venstre) forud for byrådets vedtagelse af budget 2019, der indeholder store besparelser på jobcentret. Foto: Kasper Riggelsen

Louise Berg mener selv, at ledelse og ansatte på jobcentret i Nyborg er rigtig gode til at tale ud om tingene. Derfor kommer det meget bag på hende, at en eller flere medarbejdere har valgt at skrive et anonymt brev til Nyborg Kommune med skarp kritik af forholdene på centret.

- I det anonyme brev til politikerne bliver du beskyldt for alt for topstyring til nepotisme. Hvordan reagerede du, da du fik kendskab til brevet?

- Jeg blev utrolig ked af det og meget berørt, fordi jeg har en oplevelse af, at vi har et utrolig godt samarbejde i huset. Også hvad anklagen om nepotisme angår, så har den ikke noget på sig. Derfor tænkte jeg: Hvor kommer den lige fra?

- Så du blev meget overrasket?

- Ja, det gjorde jeg. Det ikke at vide, hvem der retter kritikken og ikke at kunne gå i dialog - det ligger slet ikke til mig. Så det har jeg det rigtig svært ved. Samtidig er jeg rigtig glad for, at tillidsrepræsentanterne og mine afdelingsledere ikke deler det billede, som bliver tegnet i brevet.

- Afsenderne af brevet indleder med at skrive, at de har det dårligt med at gå bag din ryg. Er det også sådan, du opfatter det - at de er gået bag din ryg?

- Nej. Det undrer mig bare, at man ikke har benyttet sig af de mange kanaler, som har vi har for at komme i dialog. For eksempel har jeg så sent som i dag haft et møde med vores tillidsrepræsentanter. Men jeg anerkender, at det er den oplevelse, de har, og at de har haft et behov for at gøre, som de har gjort.

- Omvendt har jeg haft mange inde på mit kontor den seneste tid, som har fortalt mig, hvor glade de er for at være her, selv om det er hårdt at stå midt i opsigelser.

- Ser du nogen sammenhæng mellem de varslede fyringer og så det anonyme brev?

- Jeg prøver at skille tingene ad, men jeg kan kun gisne om hvordan og hvorfor. Jeg håber bare, at afsenderne ønsker at gå i dialog.

- Hvordan tolker du det, at en eller flere medarbejdere har følt det nødvendigt at skrive et anonymt brev?

- Det fortæller mig, at der er et yderligere behov for at styrke de kanaler, vi har. Jeg kan bare ikke genkende, at det skulle være det generelle billede. Vi har nogle utrolig dygtige afdelingsledere, som der er stor tillid til i huset, og vores TR'ere siger stort som småt til os.

- Noget af det, jeg står meget tydeligt på over for vores organisation, er, at vi er her for at hjælpe vores borgere. Derfor er der en række samtaler, vi skal holde, og indsatser vi skal give. Hvis man vil kalde det topstyret, så jeg er topstyret i den forstand, at jeg sætter en meget klar retning i forhold til at overholde lovgivningen. Det er dog ikke noget, der har givet andledning til problemer.

- Den mest grelle beskyldning i brevet handler om, at du og andre i ledelsen skulle have gjort jer skyldige i nepotisme. Hvad tænkte du, da du læste det?

- Det har overhovedet ikke noget på sig. Samtidig var jeg meget rolig, for jeg bruger kommunens økonomiafdeling og jurister rigtig meget og spørger hellere en gang for meget end en gang for lidt. Desuden nedsætter vi altid et ansættelsesudvalg, når en ny stilling skal besættes, og hidtil har der altid været enighed i udvalget.

- Hvor stort et problem er det efter din mening, at nogen åbenbart har en oplevelse af, at der ikke desto mindre finder nepotisme sted?

- Det er rigtig trist, og det tager jeg rigtig alvorligt. Men igen må jeg understrege, at det ikke har noget på sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Annonce