Annonce
Nyborg

Jobcenter med succes: Chef lover ansatte hurtig melding om fyrerunde

Jobcenterchef Louise Berg (i midten) var selv til stede under byrådsmødet tirsdag. Det samme var en lang række af hendes kolleger. Foto: Kasper Riggelsen

En stor del af besparelsen på næste års budget skal findes på jobcentret i Nyborg. Præcis, hvor mange stillinger der forsvinder, er dog endnu uklart.

Nyborg: Der var fyldt godt op på stolerækkerne, da byrådet tirsdag aften vedtog kommunens budget for 2019. Det skyldes ikke mindst, at en større gruppe ansatte fra jobcentret i Nyborg havde taget plads for at overvære debatten og den efterfølgende beslutning, der risikerer at få stor betydning for netop deres arbejde.

Alene næste år skal jobcentret spare fem millioner kroner, og sparekravet vokser til syv millioner kroner i hvert af de følgende år. Det kan ikke undgå at betyde afskedigelser, erkender jobcenterchef Louise Berg. Præcis, hvor mange stillinger der skal nedlægges, ved hun ikke på nuværende tidspunkt.

- Det er noget, vi skal se nærmere på nu, hvor beslutningen er truffet. Det er klart, at det skaber usikkerhed blandt de ansatte. Derfor har vi lovet hinanden, at vi laver en ordentlig proces, men også at det skal gå forholdsvist hurtigt. Det sker på medarbejdernes ønske. De vil gerne have en afklaring så hurtigt som muligt, og det har vi heldigvis kunne imødekomme, siger Louise Berg.

Selv forventer hun at have et overblik i løbet af denne måned. På byrådsmødet var der enkelte politikere, der udtrykte bekymring for en decideret personaleflugt fra jobcentret som følge af sparekravet. Det har dog ikke været tilfældet indtil videre, konstaterer jobcenterchefen, der roser medarbejderne for at være god til at snakke om tingene.

Samme dag, som byrådsmødet fandt sted, var både ledelse og ansatte samlet til lokalmøde, og her blev der brugt rigtig lang tid på at diskutere den situation, man stod i.

- Vi forberedte os også på, hvad der skulle ske, hvis byrådet traf en beslutning om at spare. Hvad er det for en tid, vi gør i møde. Så vi har forberedt os grundigt. Men det ændrer naturligvis ikke på, at det ikke er nogen rar situation. Derfor er vi også meget påvirkede af det, der skal ske, fortæller hun.

Færre hænder

Fyens Stiftstidende ville også gerne have talt med tillidsrepræsentanter på jobcentret, men de har ikke haft lyst til at udtale sig i sagen. I et høringssvar til budgettet stiller medarbejderne sig dog meget uforstående overfor den store besparelse og peger på, at det kan få en lang række negative konsekvenser.

For den enkelte medarbejder kan det betyde større sagsmængder, mens både borgere og virksomheder risikerer at få en dårligere betjening. Med flere klager til følge. Samtidig vil rekruttering af borgere til job og virksomhedspraktik blive udfordret, fordi der er færre hænder til at løse opgaven.

Baggrunden for besparelsen er ellers lidt af en succeshistorie. I juli var ledigheden nede på 3,4 procent, og det betyder ganske enkelt, at de ansatte på jobcentret har fået mindre at lave, forklarede borgmester Kenneth Muhs (V) på tirsdagens byrådsmøde.

Louise Berg, der var til stede på mødet, noterede sig dog, at både Socialdemokratiet og Venstre er åbne overfor at tilføre ekstra ressourcer, hvis udviklingen i samfundet går den forkerte vej med flere ledige til følge.

Annonce

Ubesatte stillinger

Fra Socialdemokratiets side har bekymringen især rettet sig mod den restgruppe af borgere, der har brug for særlig hjælp til at komme ud på arbejdsmarkedet. Ifølge jobcenterchefen vil man fortsat søge eksterne puljemidler for at kunne tilbyde en målrettet indsats. Det gælder blandt andet på integrationsområdet, hvor man har haft held til at få flygtningekvinder ind på arbejdsmarkedet.

Et eksempel på det er et samarbejde med fire lokale hoteller omkring et tre måneder langt forløb, der omfatter kvinder fra Syrien, Somalia, Eitrea og Congo. Den form for brancheorienteret indsatser vil der komme meget mere af i fremtiden, forudser Louise Berg.

Jobcentret skal nemlig ikke kun tilpasse sig nye økonomiske vilkår fra kommunen. Fra årsskiftet træder en ny lovgivning i kraft, og det vil i sig selv betyde en nedgang i antallet af medarbejdere fra de nuværende 82. Af samme årsag er mellem fem og ti stillinger ikke blevet besat det seneste års tid, oplyser centerchefen.

Annonce
Odense For abonnenter

Fyresedler og nul tiltro til letbanen på konkursramt butiksplads: - Jeg har ikke råd til at vente længere

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Gammelt Odense-firma solgt: Ny ejer har allerede ansat flere folk

Fyn For abonnenter

En anderledes bisættelse: Tak til præsten, der sagde nej - nu blev det helt rigtigt

OB

Han insisterer på ikke at sige noget om sin situation nu: Bashkim Kadrii lover udmelding, når sæsonen er slut

Nordfyn For abonnenter

Lene frygter, at hendes søn skal starte i skole for tidligt: - Jeg mener, han har godt af at være barn et år endnu i børnehaven

En energiø i Nordsøen koster 210 milliarder kroner: Dan Jørgensen vil have endnu flere

Faaborg-Midtfyn

Bent er bekymret: Nu har vi kun den her brandhane - og hvad hvis der kommer en storbrand?

Nyborg For abonnenter

Tog narko, terroriserede ekskæresten og kørte fra politiet: Mand idømt tre måneders fængsel

Alle skriger på arbejdskraft, men her drukner man i ansøgninger: - Det har vi aldrig prøvet før

Odense

- Sådan én har jeg sgu aldrig set før: Vaks zoo-gæst fik øje på noget, der hang fra tigeren - nu er dyrepasserne ham 'evigt taknemlig'

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Erhverv

Jesper snedkererer millionresultat sammen: Har fordoblet overskuddet på et enkelt år

Navne For abonnenter

Ny instruktør på Nordfynspillene er en mand med mange roller: Spiller volleyball og underviser i matematik

Middelfart

Fortiden kigger frem under kommende boligkvarter: Her finder arkæologerne en manglende brik

Annonce