Annonce
Faaborg-Midtfyn

Jobcenter i coronaberedskab: 30 procent flere ledige i Faaborg-Midtfyn under coronakrisen

Udvalgsformand Jos Bisschop: - Ja, vi har oplevet en stor stigning i ledigheden de seneste måneder, men der er stadig gang i det fynske arbejdsmarked, og der er masser af ledige jobs. Foto: Torsten Cilleborg
Selv om flere er blevet ledige under corona-krisen, kommer der løbende nye jobåbninger. Udvalgsformand opfordrer til at bruge jobcentrets online-tilbud.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Corona-krisen har ramt Danmark hårdt, og Faaborg-Midtfyn er ingen undtagelse. Den 19. maj var der 30 procent flere ledige sammenlignet med de seneste fire år – en stigning, der ligger marginalt under gennemsnittet på Fyn.

Men hvis man er ledig, er der stadig masser af muligheder for hurtigt at få et nyt job. Der er pt. over 1300 opslående stillinger på Fyn, og inden for 50 kilometers radius af Ringe, kom der i sidste uge 371 nye jobåbninger - særligt inden for brancher som sundhed og personlig pleje, rengøring, bygge og anlæg, der søger håndværkere, og det sociale og pædagogiske felt, oplyser Faaborg-Midtfyn Kommune i en pressemeddelelse.

De seneste jobtal for Fyn og Faaborg-Midtfyn

Ledige borgere i Faaborg-Midtfyn Kommune:

Den 19. maj var der 1500 ledige borgere i Faaborg-Midtfyn. Tallet inkluderer både forsikrede ledige og jobparate kontanthjælpsmodtagere.

Det er 30 procent flere ledige sammenlignet med de fire foregående år. De fynske kommuner har i gennemsnit oplevet en stigning i ledigheden på 31,5 procent.

Nymeldte ledige:

I perioden 9. marts til 19. maj har Faaborg-Midtfyn Kommune fået 990 nytilmeldte ledige. I samme periode er 536 kommet i job/afmeldt som ledig.

Jobåbninger:

Inden for en radius på 50 kilometer fra Ringe kom der i uge 20 371 nye jobåbninger. På hele Fyn var der pr. 19. maj 1365 opslåede stillinger.

Siden 8. marts 2020 har der på Fyn været en stigning på 0,8 procent i antal opslåede stillinger.
På landsplan har der været et fald på 13,2 procent.

Annonce

Kig forbi Jobbutikken - digitalt

Snart skal de jobsøgende formentlig igen stå til rådighed for arbejdsmarkedet i form af ansøgninger og samtaler, men allerede nu har Jobcenter Faaborg-Midtfyn en hel vifte af tilbud, som kan bringe et nyt job tættere på – også selv om man endnu ikke kan møde fysisk op på jobcentret på Lindevej i Ringe.

I Jobbutikken kan man via telefon eller computer få hjælp til at (ny)orientere sig om muligheder. Man kan også få individuel vejledning og sparring på CV og specifikke ansøgninger.

Jobbutikkens medarbejdere kan kontaktes på telefon 72 53 72 70.

Samtidig vil jobcentret inden for ganske kort tid lancere nye, digitale gruppetilbud, hvor deltagerne kan møde andre ledige i lignende situationer for at dele erfaringer og inspirere hinanden i jobsøgningen.

Annonce

Udvalgsformand: Brug det digitale jobcenter

Formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Jos Bisschop (S), opfordrer de jobsøgende til at gøre brug af de mange tilbud til at komme godt og hurtigt videre.

- Hvis man læser overskrifterne i medierne, kan man nemt få det indtryk, at hele arbejdsmarkedet er gået i stå, og at der ingen jobs er. Ja, vi har oplevet en stor stigning i ledigheden de seneste måneder, men der er stadig gang i det fynske arbejdsmarked, og der er masser af ledige jobs. Så hvis man er målrettet og klør på, er der rigtig gode muligheder for at komme godt og hurtigt videre til et nyt job. Særligt hvis man er åben for at søge lidt bredere geografisk og branchemæssigt, siger Jos Bisschop og tilføjer:

- Jobcentret er pt. fysisk lukket, men vores tilbud er de samme som normalt – bare på afstand. Så budskabet fra mig og mine politiske kolleger er: Hvis du er jobsøgende, så gør brug af den vejledning, jobcentrets kompetente medarbejde kan tilbyde.

I kølvandet på meldingen om den snarlige åbning af den offentlige sektor på Fyn forventer jobcentret at genåbne onsdag, men afventer nærmere information fra Beskæftigelsesministeriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce