Annonce
Assens

Jobcenter fejlede: Kimmie får sine sygedagpenge tilbage

Kimmie Ross Holm lider af langvarig hjernerystelse efter et fald ned af en trappe på sin arbejdsplads i 2017. Arkivfoto: Kim Rune
Jobcenter Assens havde ikke ret til at stoppe udbetalingen af hjernerystelsesramte Kimmie Ross Holms sygedagpenge tilbage i marts. Det viser en afgørelse fra Ankestyrelsen. Jobcentret skal nu behandle sagen igen.
Annonce

Aarup: Det var forkert, da Assens Kommune i marts 2019 stoppede med at udbetale sygedagpenge til 33-årige Kimmie Ross Holm, som lider af senfølger efter en hjernerystelse. Det står sort på hvidt i en afgørelse fra Ankestyrelsen.

Kimmie Ross Holm faldt i juli 2017 10 trin ned ad en trappe på sin arbejdsplads, fik hjernerystelse og piskesmæld, og har siden har været plaget af hovedpine, svimmelhed, koncentrationsbesvær, lysfølsomhed og nakkespændinger.

I dag kan hun efter eget udsagn klare en virksomhedspraktik på otte timer om ugen for delt på fire ugentlige arbejdsdage. Men for et halvt år siden mente Assens Kommune, at hun med visse skånehensyn godt kunne varetage et almindeligt arbejde, selvom hun på daværende tidspunkt var fuldtidssygemeldt.

Det vurderede kommunen på baggrund af en neuropsykologisk undersøgelse fra januar 2019, hvori der stod, at hun "i det store og hele havde normale kognitive forhold". Rapporten beskrev dog også vedvarende gener som hovedpine, hurtig udtrætning, udpræget koncentrationsbesvær, lav stresstærskel og depressive symptomer.

- Assens Kommune valgte at se bort fra alle lægefaglige anbefalinger, undersøgelser og klinisk observerede fund, og det synes jeg er meget problematisk. Socialrådgiverne på jobcentrene er ikke uddannet til at kunne vurdere om lægernes undersøgelser og lignende er rigtige, og når der, som i min sag, er så fuldstændig klare udmeldinger fra sundhedssystemet om, at jeg desværre ikke kan arbejde i samme omfang som tidligere, skal medarbejderne i jobcentrene følge disse anvisninger og ikke selv vurdere på det lægelige, mener Kimmie Ross Holm, som selv er uddannet socialrådgiver.

I Ankestyrelsens afgørelse fra oktober, står der, at styrelsen vurderer, at der ikke var tilstrækkeligt grundlag for, at Assens Kommune kunne fastslå, at Kimmie Ross Holm var arbejdsdygtig.

Kimmie Ross Holms sag i korte træk

Juli 2017: Falder 10 trin ned ad en trappe på sin arbejdsplads i Fredericia Kommune.

September 2017: Bliver fuldtidssygemeldt.

December 2017: Bliver afskediget fra sit job med virkning fra 1. april 2018.

Januar 2018: Diagnostiseret med langvarig hjernerystelse.

April 2018: Overgår til sygedagpenge.

Marts 2019: Jobcenter Assens erklærer Kimmie Ross Holm arbejdsdygtig og stopper hendes sygedagpenge. Det klager hun over.

Oktober 2019: Ankestyrelsen afgør, at det var forkert af jobcentret at stoppe udbetalingen af sygedagpengene.

Annonce

Kan ånde igen

Ulla Drejer, som er leder af Jobcenter Assens, kan ikke kommentere den konkrete sag, men fortæller, at jobcentret i de fleste afgørelser om sygedagpenge har en lægekonsulent med på råd, men at det kommer an på, hvor kompleks en sag, det drejer sig om. Hun fortæller desuden, at jobcentret generelt betragter sager med borgere, som har fået hjernerystelse, som komplekse sager.

Efter Ankestyrelsens afgørelse skal Assens Kommune nu behandle Kimmie Ross Holms sag igen, og hun får sygedagpenge med tilbagevirkende kraft.

- Jeg kan ånde igen, fortæller Kimmie Ross Holm.

Hun har fået anerkendt sin skade som en arbejdsskade ved Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, og fik i sommer en erstatning for tab af erhvervsevne.

- Jeg har kun overlevet de sidste tre-fire måneder på grund af min erstatning. Hvis ikke jeg havde haft en arbejdsskade, havde jeg været nødt til at flytte hjem til mine forældre med mine børn. Mine forældre har hjulpet mig økonomisk, men det er ikke alle, der har den mulighed, mener hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bæredygtigt byggeri i Nyborg Kommune

Odense For abonnenter

Tiltalts brødre forsøgte at betale sig fra voldtægt: 16-årigt offer tilbudt op til 50.000 kroner for at trække anmeldelse tilbage

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce