Annonce
Indland

Jobcenter: De studerende er ikke klar til jobmarkedet

De studerende er for fokuserede på at færdiggøre deres studier til at forberede jobsøgning, inden de dimitterer. Det kunne ellers gavne dem i konkurrencen, mener jobcentret. Foto: Victoria Mørck Madsen
  • Ledigheden blandt dimittender er steget markant i år, og de studerende er ikke godt nok forberedt til konkurrencen, lyder det fra Jobcenter Odense

De har læst mange tykke bøger, skrevet mange lange afhandlinger og er blevet meget kloge. Men når virkeligheden uden for universitets mure rammer de nyudklækkede studerende, er de ikke altid helt forberedt på det.

Sådan lyder det fra Jobcenter Odense. Her har man denne sommer har oplevet en markant stigning af ledige, hvilket med al sandsynlighed skyldes de rekordmange studerende, der er dimitteret i år.

- Det er ganske forståeligt, at når man har taget en uddannelse, vil man gerne ud og bruge den på arbejdsmarkedet, men mange har måske ikke gjort sig helt klar på, hvordan de kommer ind på arbejdsmarkedet, siger afsnitsleder af Forsikrede Ledige, Poul Bjerre-Jacobsen.

Det er en landsdækkende udfording, at der er blevet uddannet markant flere i år, og de ender i ledighed. I august 2016 var 5.789 akademikere med mindre end et års anciennitet uden job. Det er 33 procent flere end i august 2015, viser de nyeste ledighedstal fra Akademikerne.

Jobcentrets erfaring er, at de nyuddannede ikke er klar over, hvilke kompetencer de har, og som virksomhederne efterspørger. Derfor bærer deres jobsøgning ikke frugt.

- Vi oplever, at nogle akademikere har brugt fem år på at specialisere sig i deres fag, men de har ikke lært, hvordan de omsætter det, de kan, til arbejdsmarkedet. De har svært ved at italesætte, hvad de kan, og sælge sig selv til arbejdsgiverne, siger afsnitslederen i jobcentret.

Annonce

Virksomheder har et ansvar

I DJØF anerkender man, at mange studerende venter med at tænke på jobmarkedet, indtil specialet er afleveret, og det er et problem, når konkurrencen om stillingerne er så hård. Men ifølge chefkonsulent Thomas Kantsø har arbejdsgiverne også et ansvar for at give de nyuddannede en chance, når de kigger på ansøgere.

DJØF så gerne, at virksomhederne slækkede lidt på de kriterier, som automatisk udelukker mange dimittender. Han hæfter sig ved, at mange virksomheder stiller krav om årelang erfaring eller søger "robuste medarbejdere".

- Jeg kunne godt tænke mig, at virksomhederne blev bedre til at se værdien af generationen af nyuddannede. De er digitalt indfødte og kan noget andet end ældre grupper. Det synes jeg, at arbejdsmarkedet skal få øjnene op for, siger Thomas Kantsø.

Jobcenter: Sæt ind tidligere

På jobcentret i Odense råder man de studerende til at tænke over, hvad man kan og vil i god tid, så man ikke pludselig står med en kandidatgrad, men ingen realistisk idé om, hvad den skal bruges til.

Afsnitsleder Poul Bjerre-Jacobsen fortæller, at nogle dimittender skal have 20 afslag på jobansøgninger, før de indser, at de søger forkert og har brug for hjælp.

- Vi kunne godt tænke os et tættere og mere effektivt samarbejde jobcentret og uddannelsesinstitutionerne imellem, så de studerende, allerede før de bliver færdige, ved, hvilke muligheder de har efterfølgende, siger han.

Ifølge afdelingsleder på SDU Erhverv, Jacob Krummes har universitetet "helt sindssygt mange" tiltag, der skal forbinde de studerende med arbejdsmarkedet, før de dimitterer.

Dem kan du læse mere om her. Vi har også skrevet en artikel med anbefalinger til de studerende om, hvordan og hvor lang tid i forvejen de skal søge job.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Nordre Havnekaj var vurderet til op mod 51 millioner kroner: Kommunen fik ni millioner kroner

Annonce