Annonce
Debat

Job. Vis de ledige respekt

Annonce

AMU Fyn og erhvervskolen leverer en hård kritik af Odense Kommunes beskæftigelsesindsats.

Kritikken er berettiget, fordi nyeste undersøgelser viser, at ufaglærte borgere med blot et AMU-bevis har større tilknytning til arbejdsmarkedet end øvrige. Det skal naturligvis være tilladt, at virksomhederne henvender sig til et jobcenter, men mere ideelt, om jobcentrets strategi var at komme erhvervslivet i forkøbet og forudse de manglende kompetencer.

Tidligt analysearbejde skal være grundfundamentet i det strategiske tiltag. Man kan nemt analysere sig frem til manglen på kvalificeret arbejdskraft, og her har det været svært at komme udenom chauffører, svejsere, tømrere etc. Odense har 6000 ledige.

Socialdemokraten Tim Vermund skrev forleden i avisen, "at de 6000 tusinde ledige måske er længere væk fra arbejdsmarkedet, end vi tror". Det er problematisk, når politikere, som endda sidder i Beskæftigelsesforvaltningen har den slags "mavefornemmelser".

Man vil ganske vist finde en håndfuld af de 6000, som er et stykke fra arbejdsmarkedet, men denne gruppe skal ikke sætte dagsordnen. Start med at behandle de ledige med respekt, men tøv ikke med at stille krav og mindre kassetænkning.

Et andet aspekt er, at virksomhederne skal følges tæt og have en høj rådgivningsservice, som er langt bedre end private rekrutteringsbureauer. Vigtigst er det, at Odense er leveringsdygtig og troværdig i samarbejdet med erhvervslivet.

Med den nye refusionsreform bliver Odense presset økonomisk. Der skal tænkes nyt med henblik på at få flere borgere i job.

Det vil ikke overraske mig, om venstrefløjen hæver skatten igen for at dække manglende refusionsindtægter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dårlige udsigter: Corona-pessimisme breder sig i fynsk erhvervsliv

Annonce