Annonce
Læserbrev

Job. Det grå guld skal selv være aktive på arbejdsmarkedet

Annonce

Læserbrev: Dette er ikke en kritik af dem, der sidder og forvalter et system. Dette er en kritik af dem, som har bestemt, at systemet skal være sådan.

Som 60-årig melder jeg mig ledig på arbejdsmarkedet efter 35 år i postvæsenets tjeneste. Jeg får efter 14 dage et job, timelønnen er ikke svarende til mindstelønnen, men jeg har jo selv sagt ja, så hvorfor, når jeg kommer ned på kommunen (Jobnet) og stolt fortæller jeg har fået job, vil man fortælle mig, at jeg kan få supplerende dagpenge? Jeg følte mig fastholdt i et system, som selv dem, der skal forvalte det, mener er rigidt. Autoritetstro som jeg var, blev jeg i systemet.

Jeg har altid selv skaffet mig job, jobnet her var ikke nogen hjælp.

Når man melder sig ledig, så vent ikke fire-fem måneder på, at den ledige selv finder job via jobannoncer på jobnet. (Også selv om jeg modbeviste det).

Straks, man er er ledig, skal man præsenteres for andre jobmuligheder end dem, du tidligere har haft beskæftigelse i. Det skal nok motivere den arbejdsløse til selv at søge job. Dermed ikke sagt at den ledige også får det, men ikke kun via jobnet søge job, men måske aktivt henvende sig til virksomheden, hvor jobmuligheden er. En mere aktiv interesse er ønskelig fra den ledige.

Afdæk den enkeltes behov, find ud af om det er fuldtid eller deltid, jobsøgeren reelt vil være beskæftiget som, og vent ikke fire-fem måneder med jobaktivering.

Jeg har stor respekt for, at vi sender flygtninge i job så hurtigt som muligt, specifikt de syriske flygtninge som er kommet hertil, men os på 60+ er en ressource, man ikke længere er interesseret i på arbejdsmarkedet. Stop debatten om det grå guld. Vi skal, som vi altid har gjort, selv være aktive og være klar.

14 dage som ledig, så skal du i aktivering. Kom nu ind i kampen politikere, find mulighederne, der er masser af kompetente medarbejdere i arbejdsløshedskasserne og socialrådgivere i kommunerne, som, hvis de ikke var bundet af et ubrugeligt system, kunne hjælpe ikke kun os 60+ men den enkelte hurtigere i job. Slip hestene fri og lad dem og os finde de job, som vi reelt kan bestride efter evner, fysik og muligheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn For abonnenter

Kvaler for S

Annonce