Annonce
Leder

Coronakrisen: Godt lederskab frikender ikke politikerne for kritik

Vi har alle fået indskrænket vores bevægelses- og forsamlingsfrihed.

Annonce

Det er sjældent, at statsministre og regeringer får ros på denne plads. På baggrund af de seneste ugers voldsomme begivenheder er der dog al grund til at rose statsminister Mette Frederiksen og resten af regeringen for dens konsekvente og indtil videre sikre håndtering af coronakrisen. Og ikke blot regeringen, for også Folketinget, sygeplejerskerne, sundhedsmyndighederne, politiet, udenrigstjenesten, de praktiserende læger ... alle har arbejdet med stor professionalisme og dedikation i den aktuelle krise.

En ekstraordinær krise som en coronaepidemi kræver et ekstraordinært lederskab. Et sådant lederskab har Mette Frederiksen udvist siden krisens første dag. Hun har med autoritet, overblik og handlekraft skabt grundlaget for en lang række nye og omfattende love, der tilsammen skal forsøge at afbøde et totalt sammenbrud i sundhedsvæsenet.

Det har ikke været uden ofre. Vi har alle fået indskrænket vores bevægelses- og forsamlingsfrihed. Meget af det, man kunne gøre i al ubekymrethed for et par uger siden, kan man ikke længere. Sådan må det nødvendigvis være, hvis vi skal forsøge at holde antallet af døde og smittede nogenlunde i ave i de kommende uger og måneder. I en sådan situation er der ganske enkelt brug for drakoniske løsninger.

At politikerne og sundhedsmyndighederne har handlet konsekvent, tjener dem til ære. Det frikender dem naturligvis ikke for kritik i det lange løb, for det er vigtigt, at demokratiske beslutninger bliver udfordret og problematiseret, hvis der er belæg for det. Derfor er det logisk, at sundhedsminister Magnus Heunicke har måttet stå model til hård kritik for sit ministeriums håndtering af krisen. Og derfor er det også forventeligt, at Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, tirsdag blev kritiseret. For relevant og sagligt funderet kritik er velkommen - og nødvendig.

Det er let at forudse, at statsministeren, sundhedsministeren og andre ministre og styrelser vil begå fejl undervejs. For når man befinder sig i en akut situation, kan man komme til at træffe for hurtige og forkerte beslutninger.

Det må vi leve med. For alternativet – at man ikke handler – er langt værre. Derfor skal Mette Frederiksen og co. have ros. Trods den nødvendige kritik.

Sundhedsminister Magnus Heunicke og regeringen har handlet konsekvent Det frikender dog ikke for kritik, for det er vigtigt, at demokratiske beslutninger bliver udfordret og problematiseret. Derfor er det logisk, at Magnus Heunicke har måttet stå model til hård kritik for sit ministeriums håndtering af krisen, skriver Fyens Stiftstidendes lederskribent
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

76.457 biler om dagen: Efter 50 år kan Lillebæltsbroen få brug for en makker til at klare trafikpresset

112

Lige nu: Peter Madsen erkender sig skyldig i flugt og trusler

Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Annonce