Annonce
Faaborg-Midtfyn

Jim Lyngvild ville blot gøre en god gerning: Beskyldt for dyremishandling og nazi-sympatier på kommunal Facebook-side

Jim Lyngvild har tilbudt sin hjælp til Danmarks Indsamlingen, men blev mødt med had på kommunens Facebook-side. Foto: Jim Lyngvild
Faaborg-Midtfyn Kommune fik onsdag formiddag travlt med at rydde op i et kommentarspor på Facebook fyldt med stødende personangreb. Jim Lyngvild havde gerne set, at de blev stående, fordi de siger mest om skribenterne, synes han.

Faaborg-Midtfyn: Designeren og fotografen Jim Lyngvild, Korinth, er uforvarende kommet ud i en sand shitstorm, efter han har indgået et samarbejde med Faaborg-Midtfyn Kommune.

Tirsdag aften gik kommentarsporet på Faaborg Kommunes Facebook-side i selvsving med hadske og krænkende ytringer mod Lyngvild, der blandt meget andet blev kaldt "dyremishandler", "ulækre stodder", "neo-nazi" og "en skændsel for alle homoer".

Kommunen slettede kommentarer

Nu har kommunen slettet de værste ytringer fra kommentarsporet.

Det skete onsdag formiddag, da kommunens kommunikationsafdeling i kommentarfeltet blandt andet indskærpede:

"Vi vil gerne opfordre alle til at holde en god tone på vores side - det løb er dog for længst kørt i kommentarsporet på dette opslag, så vi går ind og sletter alle kommentarer, der rummer personangreb eller stødende sprogbrug, herunder omhandler anklager om dyremishandling, nedsættende ytring om seksualitet og lignende. Også kommentarer, der relaterer sig til eller svarer på den type ytringer, vil blive slettet."


Det var som om, der pludselig kom gang i jungletrommerne, så dyreværnsaktivisterne og veganerne sagde til hinanden: "Nu er han dér, kom og svin ham til.

Jim Lyngvild


Kommentarerne knyttede sig til et opslag om, at Jim Lyngvild har stillet sig til rådighed for Faaborg-Midtfyn Kommunes deltagelse i Danmarks Indsamlingen, som i år har fokus på at hjælpe coronakrisens børn. Vinder man en auktion, vinder man et photo-shoot med Lyngvild, der sørger for at style og fotografere vinderen i sine royale rober.

Motoren bag de mange mishagsytringer synes at være, at Lyngvild tit går i pels og har udtrykt sin opbakning til den sønderbombede, danske pelsindustri.

Annonce

Lyngvild er uberørt af shitstorms

- Det var som om, der pludselig kom gang i jungletrommerne, så  dyreværnsaktivisterne og veganerne sagde til hinanden: "Nu er han dér, kom og svin ham til", siger Jim Lyngvild, der efterhånden har en vis rutine i at håndtere shitstorms på Facebook.

- Det rører mig ikke, overhovedet ikke. Det siger jo meget mere om dem, der skriver de hadske opslag, og slet ingenting om mig. Folk må kalde mig lige, hvad de vil, og det gør de også. Altså på Facebook. Der er aldrig nogen, der kommer og siger det til mit åbne ansigt, og det fortæller noget om, at de mennesker ikke findes i virkeligheden. De findes kun som små trolde ude bag deres skærme, siger han.

Jim Lyngvild sætter dog en grænse ved trusler.

- Jeg vil ikke finde mig i trusler om vold og død. Så trækker jeg folk i retten, fastslår han.

Den medievante designer og fotograf ser ikke noget problem i, at debatten fik lov at koge over på en kommunal Facebook-side:

- Det sker jo alle vegne, og der skal ikke modereres i noget for min skyld. Jeg synes faktisk, de idiotiske kommentarer skal have lov at tale for sig selv.

Annonce

Kommunen vil ikke døgnovervåge

Det synes Aino Faldborg, der leder kommunens afdeling for Bosætning, Erhverv og Kommunikation, til gengæld ikke:

- Der var kommentarer, der var voldsomme, meget personlige og stødende, og det vil vi ikke lægge navn til på kommunens Facebook-side. Og jeg synes heller ikke, vi kan være det bekendt over for Jim Lyngvild, der hjælper coronakrisens børn. Jeg er ærgerlig over, at det kom så langt ud.

Skulle I så ikke have stoppet det, allerede da det kørte af sporet tirsdag aften?

- Vi oplever normalt ikke så voldsomme reaktioner på vores Facebook-side, så det kom som en overraskelse. Vi skal hele tiden overveje, hvordan vi giver borgerne mest værdi for pengene, og det gør vi næppe ved at lave døgnovervågning af vores Facebook-side, så indtil videre må vi tage tingene, som de kommer og håndtere det derfra. Nu har vi altså modereret kommentarsporet og bedt folk holde en god tone i debatten. Det ærgrer mig, at der kom mange stødende kommentarer, der ingen steder hører hjemme, men jeg glæder mig samtidig over, at de fleste er glade for det samarbejde, vi har lavet med Jim Lyngvild om Danmarks Indsamlingen, siger Aino Faldborg.

Annonce
Odense For abonnenter

Vil bremse bøller i biler: To centrale pladser i Odense sikres for millioner

Fyn

Følg med her: Vanvidsbilist anholdt

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Gartnerbyen vokser igen: Denne gang bliver der bygget mere end 100 nye lejeboliger

Nordfyn For abonnenter

Peder vil være klimavenlig, men det må han ikke: - Jeg føler mig magtesløs

Kultur

Sprogfestival begyndte med et brag: Talefeer med glimmervinger og vinkelsliber som instrument

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Var bange for at blive for vred: Bjarne Herhold trak sig fra menighedsrådet

Sport

Squash, bowling eller kunstskøjteløb?: Ingen sportsgren er for snæver på Odenses nye sportsefterskole

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Middelfart

Syv navne på stemmesedlen: Radikale præsenterer listen af kandidater til kommunalvalget

Sydfyn

Var få øjeblikke fra uhyggeligt sammenstød: Kort efter forulykkede vanvidsbilist selv

Kultur

Se video med ældgammel elbil: 108 år gammel elbil havde vanvittig rækkevidde

Erhverv

Erhvervsfolk i lycra har dyrket 1,78 millioner kilometer netværk på to hjul

Kerteminde For abonnenter

Formanden Thomas er sygemeldt - så nu styrer Tommy kræmmermarkedet: - Vi er hele tiden bange for at glemme noget

Odense

Hvordan skaffer man et job som nyuddannet? Universitet vil være Kirsten Giftekniv mellem business-studerende og virksomheder

Annonce