Annonce
Kultur

Jim Lyngvild laver øl med rødder i det nordiske

Jim Lyngvild har stylet de nye øl i nordisk traditionen - her bliver de drukket i bare tæer ... PR-foto

Bryggeriet Vestfyen sender seks nye øl på hylderne i Dansk Supermarked

Idémanden Jim Lyngvild fra Korinth er gået i samarbejde med Vestfyens Bryggeri om at lave Danmarks nyeste bryggeri Frejdahl, som inden længe sender en serie øl på hylderne.

Serien har sine rødder solidt plantet i den danske muld og historie med navne som Roulv og Guldtop.

Oftest er nye øl-tendenser kommet fra de tysk- og fransktalende regioner med deres blonde, overgær og hvedeøl, men Frejdahl springer dette forår ud med to serier af øl, der ene er inspireret af Norden og nordiske råvarer.

At begge serier er udviklet af Jim Lyngvild, der er bidt af nordisk historie, og brygmester Christoph Behnke, der er flere gange præmieret for sit håndværk, skinner igennem i alle facetter af Frejdahls øl:

- Christoph og jeg blev enige om et grundlæggende koncept for Frejdahl, det nordiske, men jeg har udfordret Christophs håndværk på det groveste, og sammen har vi gjort resultatet aktuelt og nutidigt med en masse nye 'twist'n'turns'. Blandt andet har vi haft gang i hvidvinsfade, sherryfade, mjød og rugmalt for at lokke nye smagsnuancer frem, siger Jim Lyngvild.

Frejdahls to serier har hver sin skarpe profil: Tre økologiske varianter til hverdag og tre luksusøl til særlige lejligheder.

Begge serier er brygget på nordisk inspiration med fokus på at tilføje nye smagsoplevelser - både feminine, lyse varianter og meget maskuline stout-typer. Grundstammen i alle seks varianter er velkendte øltyper, men samarbejdet mellem den fynske konceptmager Jim Lyngvild og Vestfyns garvede brygmester, Christoph Behnke, har tilføjet nye toner, der skal få serien til at skille sig markant ud. Det er øl med kraftfuld, nordisk sjæl til den daglige middag så vel som til den nøje tilrettelagte gourmetmiddag.

Frejdahl indtager danske butikshylder hos blandt andre Bilka, Føtex og Netto fra maj måned 2015.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

OB

OB ophæver kontrakten med Anders K. Jacobsen: Kan frit forhandle med andre klubber

Annonce