Annonce
Faaborg-Midtfyn

Jim Lyngvild åbner dørene: Spis flæskesteg og få vendt runer

Røgen sætter sig i tøjet på Ravnsborg Julemarked. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen
Jim Lyngvild har igen slået dørene op på vikingeborgen, og Ravnsborg Julemarked er nu i fuld gang.

Faaborg: Røgen sætter sig i tøjet, mens man står og venter på at få fat i en varm flæskestegssandwich. Madkonerne står i deres lange uldkjoler og vender det sydende kød over ilden, så det får tænderne til at løbe i vand. Her på Ravnsborg Julemarked har Jim Lyngvild åbnet dørene på vikingeborgen for alle, der skulle have lyst til at starte julen med ture i hestevogne, runevending og juleboder.

Vikingeborgen bader i dag i sol, og det vækker stor glæde hos Jim Lyngvild.

- Solen eksploderer jo bare lige nu. Det er bare den smukkeste frostklare morgen, så det kunne ikke være en flottere julemarkedsdag, lyder det fra Jim Lyngvild.

Julemarkedet er en blanding af den traditionelle jul, som vi alle kender til med julemand og julestjerner, men det bliver parret med vikingehåndværk, spydkast og runevending.

- Vi har både det helt gammeldags julemarked, men så er der også hele vikingeafdelingen, hvor de blandt andet laver vikingeleje med børnene. Jeg prøver nemlig at lave en bro mellem den gamle tro og den nye tro, siger Jim Lyngvild.

Og det er der flere af gæsterne, som synes godt om. Nataschja Caja er taget på Ravnsborg Julemarked med hendes kæreste og veninde, og hun har selv været inde og prøve at få vendt runer.

- Det var meget spændende. Jeg er selv et meget spirituelt menneske, men jeg har aldrig prøvet at få vendt runder før, men det var en god oplevelse, siger Nataschja Caja.

Ravnsborg Julemarked vender tilbage igen søndag den 1. december og den 7.-8. december fra 10-16.

På julemarkedet bliver der solgt flæskestegssandwich, som bliver laver for næsen af gæsterne. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen
Pernille Alring (tv), Nataschja Caja og Mira Johansen (th) er alle taget til julemarked for at sætte julen i gang. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen
Solen skinner over Ravnsborg Julemarked. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen.
Julemanden vandrer rundt på markedet hele weekenden. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen.
Der bliver kastet med spyd. Hvis man er heldig, kan man ramme vikingehullet. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen.
Mellem teltene kan man fange det smukke syn over markerne ved Ravnsborg Julemarked. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen.
På Ravnsborg Julemarked kan du købe alt fra julepynt til håndlavede økser i boderne. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen.
Borgen i fuld sol. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen
Annonce
Sport For abonnenter

Landsholdets mangeårige massør har haft pacemaker i 27 år: Han tænker ikke på den, men tænker meget på Christian Eriksen

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Se videoen: Da kampuret slog 10 sendte barndomsbyen klapsalver af sted til Eriksen

Sport

Genlæs livebloggen: Danmark taber 1-2 efter formidabel præstation  

Annonce