Annonce
LANDSHOLD

Analyse: Danmark fik vist det meste frem fra skabet - men Dolberg greb ikke chancen

Mathias Jensen havde let ved at finde Andreas Cornelius' pandebrask i Brøndby. Her jubler de efter 2-0-målet. Foto: Liselotte Sabroe. Scanpix.
Den sidste EM-tests vindere var Andreas Cornelius, Mathias Jensen og Joachim Andersen.

Hør podcasten Landsholdet kan vinde EM. Det spår sportsjournalist og forfatter Kasper Steenbach, som er aktuel med bogen Holdet. Hør ham i podcasten Gangbar her:

 

FODBOLD: Det var blændende vejr og 27 grader i Brøndbyvester, hvor mænd med tatoverede arme som bundgarnspæle sad i flok i bodegaen med fadøl og varmede op.

Kasper Hjulmand vinkede op til sin familie på tribunen og Jonas Wind stod i cirklen af udskiftningsspillere og havde som den eneste lange sorte træningsbukser.

Han var heller ikke med fra start i den anden test-kamp og den slags giver næring til uro al den stund, at Jonas Wind i hvert fald i reporterens bog havde overhalet Kasper Dolberg i kampen om pladsen som spidsangriber.

Annonce

Men Jonas Wind kom som planlagt ind i pausen, hvor speakeren gentog COVID-retningslinjerne detaljeret, mens mellem 50 og 100 bosniske tilskuere hoppede og dansede, selv om de flere gange i første halvleg var blevet bedt om at respektere virus-reglementet, men virkede som om, at de alle var vaccineret og immune langt ind i næste årti.

Det ligger på en gemmetast, at man ikke skal lægge alverden i generalprøver, så den hiver vi fluks frem.

Fem mand ude

Danmark startede uden Joakim Mæhle, Thomas Delaney, Jonas Wind, Yussuf Poulsen og Pierre-Emile Højbjerg fra en formodet startopstilling, mens Andreas Skov Olsen var helt ude af truppen sammen med Anders Christiansen og en formodet skadet Christian Nørgaard.

Kasper Dolberg blev afprøvet i front uden at imponere i sit presspil og Kasper Hjulmand råbte flere gange efter ham. De to reservebacks Nicolai Boilesen og Jens Stryger Larsen fik chancen, så Hjulmand kunne afprøve Daniel Wass på den defensive midtbane sammen med Christian Eriksen og Mathias Jensen.

Robert Skov fik chancen på højre kant. Christian Eriksen og Martin Braithwaite var igen med fra start, fordi de ikke har spillet så forfærdeligt meget i Inter og FC Barcelona.

Men den første halvleg blev den tredje i træk uden et angreb med tænder i, og det var bekymrende.

Bosnierne stillede sig kompakt og danskerne havde svært ved at presse Balkan-spillerne, der var dygtige og kølige med bolden.

Annonce

Tilfældigt mål

Målet kom efter et hjørnespark fra Christian Eriksen og var en tilfældighed, men hurtigt opfattet af Braithwaite, der headede bolden ind. Angrebet manglede ellers tyngde og den bosniske målmand Vasij havde lidt at lave.

For det var brødløst dansk bold-skubberi og skabelon-øvelser og i et par sekvenser så Nicolai Boilesens pasningsspil anløbent ud, men han var omvendt den eneste, der kom bag om bosniernes femmands-kæde og var tæt på at servicere Eriksen til et mål.

Omvendt måtte Jens Stryger Larsen redde et bosnisk hovedstød på stregen.

Undervejs skiftede Hjulmand Mathias Jensen ned på 6'erpladsen, lod Eriksen trække i venstre og Daniel Wass i højre som 10'er og 8'er.

Den sortklædt gruppe af de bosniske fans rejste sig straks op igen ved anden halvlegs start, hvor Yussuf Poulsen, Jonas Wind og Joachim Andersen kom på banen.

Lidt senere kom Delaney ind i stedet for Eriksen, der havde rundet sin landskamp nummer 108 og tangeret sin fynske kollega Thomas Helvegs præstation.

Og så nåede Andreas Cornelius at vise den helt simple løsning og steg til vejrs på Mathias Jensens følte hjørnesparksbold og headede den i kassen til 2-0 efter kun et par minutters tid på banen. Og han var ved at gentage kunststykket lidt efter. Cornelius kan som type og med den springkraft ændre kampe.

Bosnierne var uden stjernerne Miralem Pjanic fra Barcelona og Edin Dzeko fra AS Roma og de virkede matte efter pausen, hvor Thomas Delaney burde have øget helt blank med keeperen. Joakim Mæhle nåede at vise sin gennembrudsfarlighed.

Annonce

Winds evner

Jonas Wind blev ikke direkte farlig, men afslørede sin evne til at lægge sig i mellemrummet og kræve bolden som opspilsstation i modsætning til Kasper Dolberg.

Bosnieren Ajdin Nukic var heldig med at slippe med gult til sidst, da han slagtede Nicolai Boilesen og ved slutfløjtet dansede de bosniske tilskuere uanfægtet videre.

Mathias Jensen var bedste dansker med sin vision i spillet, teknik og evnen til at slå diagonalbolde ned bag selv et kompakt femmands-forsvar.

Bosnien var en god øvelse for optimering af løbebaner og spilmønstre - og vil sikkert ligne finnerne i den defensive organisation.

Det var da en form for lærdom.

Og så var der fans på stadion, der ikke var udsolgt. Det var ikke så tosset endda med stemning på tribunerne, der vågnede op igen efter en sløv første halvleg.

Kasper Hjulmand gik rundt på banen bagefter og takkede folket for indsatsen på tribunen.

KAMPEN KORT

EM-testkamp, Danmark-Bosnien 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Martin Braithwaite (18) header fra nært hold bolden i mål efter Christian Eriksen-hjørnespark, som Amir Hadziahmetovic med baghovedet clearer tilbage i eget målfelt. 2-0 Andreas Cornelius stiger til vejrs og header Mathias Jensens hjørnesparksbold i langt hjørne (73).

Advarsler: Martin Braithwaite, Danmark (32), Ivaylo Petev, træner Bosnien (54), Ermedin Demirovic, Bosnien (64), Smail Prevljak, Bosnien (70), Almedin Ziljkic, Bosnien (87), Andreas Cornelius, Danmark (89), Ajdin Nukic, Bosnien (90).

Danmark (4-3-3) Kasper Schmeichel -  Jens Stryger Larsen, Simon Kjær (46. Joachim Andersen - karakter:  7), Andreas Christensen, Nicolai Boilesen - Daniel Wass (70. Andreas Cornelius), Christian Eriksen (58. Thomas Delaney), Mathias Jensen - Robert Skov (70. Joakim Mæhle), Kasper Dolberg (46. Jonas Wind - karakter: 4), Martin Braithwaite (46. Yussuf Poulsen - karakter 4 ).

Bosnien (3-5-2) Nikola Vasilj (78. Kenan Piric) - Anel Ahmedhodzic, Dennis Hadzikadunic, Sinisa Sanicanin - Jusuf Gazibegovic, Amir Hadziahmetovic, Valdan Danilovic (61. Dino Besirovic), Andrej Dokanovic (78. Almedin Ziljkic), Eldar Civic (61. Branimir Ciptetic) - Ermedin Demirovic (78. Ajdin Nukic), Adi Nalic (53. Smail Prevljak).

Bedste spillere:

Danmark: Mathias Jensen  Bosnien: Sinisa Sanicanin

Dommer: Petri Viljanen - karakter:

Tilskuere: 7.459 - manglede 2500 i at være udsolgt.

Næste kamp: EM-slutrunden, lørdag 12. juni, kl. 18.00, pulje B, Danmark-Finland

Karakterer: Kasper Schmeichel 7 - Jens Stryger Larsen 4, Simon Kjær 4, Andreas Christensen 7, Nicolai Boilesen 4 - Daniel Wass 4, Christian Eriksen 4, Mathias Jensen 7 - Robert Skov 4, Kasper Dolberg 00, Martin Braithwaite 4.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Efter ballade på værtshus: Ung kvinde overfaldt betjent

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

OB For abonnenter

Kommentar: Det er for tidligt at nedgøre OB efter nederlaget mod FCK

Assens

Boldklub plages af glasskår og skrald næsten hver weekend: - Det er ikke rart for hundene at få glasskår op i poterne

Sport

Middelfart i nød: Jagter desperat målmand

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Faaborg-Midtfyn

Taske med computer stjålet ved Årslev

Odense

Varmt boligmarked og flere togafgange: Nu tør landsby ved Odense drømme om købmand og arbejdspladser

Sport

Fynboer sætter ny olympisk rekord på cykelbanen

Middelfart

Flere bilister kogte over, da farten blev sænket til 80 km/t: Forfulgte forankørende og passede ham op ved frakørslen

Odense For abonnenter

Drikkevandet bliver testet for pesticider: Men giftige planter kan også være en trussel

Odense

Tidligere landmand er gået til kamp for rent drikkevand: - Denne gang skal vi være på forkant

Annonce