Annonce
forside

Jessens Mole: Skjærbæk-byggeri i gang

Så er Krøyers Pakhus væk. Snart begynder byggeriet af 37 boliger her på Jessens Mole. Foto: Gitte Gedde

Byggeriet af ES Ejendommes boligbyggeri på Jessens Mole er formelt i gang. Totalentreprenør Hans Jørgensen & Søn er ved at gøre gunden byggeklar, og i løbet af et par måneder skulle konturerne af det nye byggeri begynde at tegne sig.

Svendborg: Nedbrydningen af det sorte Krøyers Pakhus på Jessens Mole 7 er i fuld gang. Gennem de seneste dage har mandskab og maskiner fra Hans Jørgensen & Søn været i gang med nedbrydningen på den 3500 kvadratmeter store havnegrund for at gøre klar til Erik Skjærbæks 185 millioner kroner dyre boligprojekt.

Kun skelettet står i øjeblikket tilbage. Næste skridt er en analyse af jordbunden, som skal afsløre eventuel forurening.

- Det varer et par uger, inden vi får resultatet at det, siger projektchef Peter Norup, Hans Jørgensen & Søn.

Han fortæller også, at pæleramningen efter planen vil begynde i slutningen af august og vare fire til seks uger. Pælene skal hamres 16-18 meter i den tidligere havbund for at kunne holde til karreen, der får p-kælder og boliger i tre etager plus tagterrasser.

Det hele forventes klar til indflytning i første kvartal 2020.

Annonce

Showroom på grunden.

Selvom det først er nu, der sker noget på grunden, har ejendomsmægler Lars Lyster, Nybolig, næsten solgt halvdelen af de kommende lejligheder allerede.

- Vi har solgt 12, hvor også alt papirarbejdet er afsluttet. Så er der fire, som er næsten færdighandlet og to handler, som er under proces, siger han.

Det er han er efter eget udsagn rigtig godt tilfreds med.

Hidtil er det lokale købere, Lars Lyster har solgt lejligheder til. Men snart sætter Nybolig også markedsføringen i gang udenfor Sydfyn.

- Vi forbereder lancering i Odense, København og i Jylland den kommende tid. Hvis vi sælger en til to lejligheder om måneden, vil vi være meget tilfredse, siger Lars Lyster.

Projektet bliver også vist frem på Jessens Mole. I det gamle pladskontor ved siden af Fremtidsfabrikken er der indrettet showroom med adgang for alle.

- Også folk, der ikke nødvendigvis vil købe, må gerne se sig om, siger Lars Lyster.

Showroomet er indrettet med de fliser, træsorter, blandingsbatterier og andre materialer, der tilbydes som standard.

- Der har hidtil været seks-syv sæt inde og kigge, hver gang vi har holdt åbent. Det kunne jo også være, at der lå nogle velhavende sejlere i havnen, som kunne få lyst til at flytte til Svendborg, siger Lars Lyster.

Showroom'et er åbent en time hver torsdag klokken 15:30 og hver søndag klokken 14:30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Annonce