Annonce
forside

Jessens Mole: Rift om eksklusive havneboliger fra første dag

Penthouselejlighederne med tagterrasser er der størst rift om. Tegning: Henning Larsen Architects, grafik: Dimension Design

10 ud af 37 boliger på Jessens Mole blev lynhurtigt reserveret, da salget blev frigivet mandag morgen. Til de dyreste penthouse-lejligheder er der allerede to på venteliste, oplyser Nybolig, der står for salget.

Svendborg: Det gik stærkt fra morgenstunden, da de 37 projektlejligheder på Jessens Mole blev frigivet til salg hos Nybolig i Svendborg. Allerede ved middagstid kunne ejendomsmægler Lars Lyster Nielsen melde om, at de første 10 lejligheder var reserveret, og at der havde hersket travlhed.

- Man må sige, at vi er kommet godt i gang. Vi har jo overhovedet ikke kunnet reklamere for boligerne på forhånd, og vi har heller ikke haft dem på vores hjemmeside. Så det er i første omgang mest folk fra interesselisten hos ES Ejendomme, der har stået klar til at sikre sig en bolig, siger han.

De to største penthouselejligheder, der hver koster 10 millioner kroner, har der været mest interesse for.

- De er begge reserveret, og der er endda to andre købere på venteliste, hvis de skulle springe fra, siger Lars Lyster Nielsen.

Proceduren er, at man betaler 25.000 kroner alene for at reservere lejligheden i 48 timer. Derefter skal der skrives under på en købsaftale. Og så er der yderligere to ugers lovbestemt fortrydelsesret.

Foruden de to største lejligheder er der reserveret nogle på nederste etage, hvor prisen ligger på 3 til 3,5 millioner kroner og et par stykker i den mellemste kategori på mellemste etage.

Annonce

3D-rundvisning

For Lars Lyster Nielsen og kollegerne i Nybolig er det en speciel opgave at skulle sælge projektlejligheder af den her art.

- Svendborg er jo en mærkelig by, for vi har ikke rigtigt noget i den her kategori, selvom der er mange, der har en god økonomi. Det er specielt seniorer, der efterspørger noget som det her til deres otium, kan vi se.

Selvom der ikke er så meget at se nede på havnen nu, så kan køberne godt få et realistisk billede af deres kommende bolig.

- Der er jo investeret i digital rundvisning med 3D-briller i fem af lejlighederne, og det er guld værd. Det er en fantastisk oplevelse, siger han.

Han forventer, at markedsføringen af lejlighederne for alvor vil gå i gang i næste weekend.

- Der bliver også et informationsmøde den 26. maj, som man kan tilmelde sig, siger Lars Lyster, der også fortæller, at de kunder, der har været inde og reservere på førstedagen, faktisk alle sammen har været lokale.

- Og det er rigtig godt for sådan nogen som os, for nogle af dem har jo huse, som vi nu skal sælge for dem.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce