Annonce
forside

Jessens Mole: Lokal entreprenør skal bygge Skjærbæks havneboliger

Boligkarreen Jessens Mole skal opføres under styring af Hans Jørgensen & Søn Entreprenører. Tegning: Henning Larsen Architects, grafik: Dimension Design

Det blev det sydfynsk ejede Hans Jørgensen & Søn Entreprenører, der kommer til at stå som totalentreprenør af ES Ejendommes 37 boliger på Jessens Mole 7. Arbejdet går i gang til august.

Svendborg: Det bliver det velkendte gamle og fynske Hans Jørgensen & Søn Entreprenører, der bliver hovedentreprenør på ES Ejendommes boligbyggeri på Jessens Mole. Firmaet, der siden 2007 har været ejet af Claus Larsen, Guldfeldt, der bor på Thurø. En mere lokal totalentreprenør i den vægtklasse findes nok ikke.

Det glæder direktør for ES Ejendomme Sten Klarskov, at det bliver et lokalt firma, der skal stå i spidsen for det store byggeri på Jessens Mole.

Annonce

- Det betyder meget, at det er nogen, der kender Svendborg, som får det ansvar. Vi ønsker at lave noget, der er flot, som både håndværkerne og svendborgenserne bliver glade for og stolte af, siger han.

Der var indbudt fem aktører til at byde på det store byggeprojekt, der rummer en karre med parkeringskælder og tre boligetager stående på gammel opfyldt havbund, hvor der blandt andet skal piloteres 20 meter dybt og laves højvandsikring.

Hvad det vindende bud lød på, får vi ikke ud af parterne, men den samlede projektsum, hvor der jo nok også er indregnet en vis fortjeneste til bygherre, ES Ejendomme og dets ejer Erik Skjærbæk, er beregnet til 185 millioner kroner.

Hans Jørgensen & Søn Entreprenører er klar til at gå i gang lige efter sommerferien, og i første kvartal 2020 skal det stå færdigt til indflytning.

Først skal den sorte lade, som står på grunden nu, rives ned. Derefter skal der fjernes et forurenende lag slagger væk, inden der kan sættes gang i nyskabelsen.

Stedet er opfyldning på havbund, og arkæologerne har ingen forventninger til, at der kan dukke interessante ting op ad jorden, som kan kræve nærmere undersøgelse og forsinke byggeriet.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce