Annonce
Odense

Jess siger yes til S

Jess Heilbo har sammen med de andre investorer bag Restaurant Carlslund, knoklet for at få genopbygget restauranten efter en pyromanbrand lagde den i ruiner i sommeren 2015. Nu er han klar til et nyt og mere personligt projekt - at komme i byrådet igen for Socialdemokratiet efter næste valg. Et valg, hvor hans gode ven og partikammerat Anker Boye stopper i politik og efterlader 11.900 potentielle S-vælgere til de andre kandidater. Arkivfoto: Nils Mogensen

Jess Heilbo stiller op for Socialdemokratiet ved kommunalvalget til november. Det var blandt andre den tidligere minister Carsten Hansen, der fik ham overtalt.

Egentlig havde 69-årige Jess Heilbo tænkt sig at følge efterårets valgkamp op mod kommunalvalget den 21. november fra sidelinjen. Men nu kaster han sig alligevel ind i kampen for at blive valgt til byrådet for Socialdemokratiet med virkning fra 1. januar 2018. I dag er han suppleant til byrådsgruppen og har i denne byrådsperiode været indkaldt seks-otte gange. Og inden da, i perioden fra 2002 til 2006, var han selv valgt ind.

- For at være helt ærlig, så tænkte jeg ikke så meget på det, førend jeg fik flere henvendelser fra folk, der gerne så mig stille op, fortæller Jess Heilbo, der har gået med nyheden i hovedet et stykke tid, mens de sidste brikker kom helt på plads i partiets bagland.

En af dem, der gerne så Heilbo tage en tørn mere for partiet, var den tidligere formand for partiets folketingsgruppe, Carsten Hansen, der selv havde overrasket alt og alle med at annoncere sit eget kandidatur tilbage i februar sidste år. Carsten Hansen fik på et opstillingsmøde i Socialdemokratiet plads som nummer 11 ud af 17 på listen, men da der i mellemtiden kom et arbejde som lobbyist i et stort københavnsk firma på tværs af det hele og tog stadig mere af eksministerens tid, så trak han sit kandidatur igen. Det var i marts i år, og det satte også tankerne i gang hos Heilbo hen over foråret.

- Hvis man ser på vores liste, så er der jo rigtig mange gode, men også ukendte kandidater. Og så er der ikke så mange på min alder og med min erhvervsbaggrund. Derfor vil jeg gerne stille op igen, for jeg synes, jeg har noget at kunne tilbyde, som ingen andre har. Det handler ikke kun om Carlslund, som vi har rejst fra asken, og hvor der er skabt 12-14 arbejdspladser. Men jeg kender byen og folk, der kender mig, ved, at jeg gerne vil gøre noget for byen, siger Jess Heilbo, der er uddannet arkitekt og som gennem en lang årrække har opbygget et enormt netværk i Odense gennem tillidsposter i flere foreninger, kommunale selskaber og gennem sit arbejde i flere rådgivende ingeniørfirmaer.

Selv om Carsten Hansens exit har åbnet en mulighed, så er det ikke sådan, at Jess Heilbo bare kommer ind og overtager pladsen som nummer 11 på listen. For de andre kandidater rykker bare en plads op, og derfor vil han formentlig ende nederst på listen, lige under tidligere skoleleder Olav Rabølle Nielsen, der sidder i byrådet i dag og fik en placering som nummer 17. Det med placeringen betyder dog ikke noget for Jess Heilbo.

- Jeg har før fået mange stemmer, selv om jeg har haft et højt nummer på listen. Det er de personlige stemmer, der betyder noget, når vi når valgdagen, og jeg tror da, at jeg kan være med til at trække vælgere til partiet, der måske ellers ikke ville stemme på os, siger han.

Skulle han blive valgt til byrådet, så vil han blot to måneder inde i valgperioden fylde 70, men det ser han ikke som noget problem.

- Det er fint at have mange unge i byrådet, men der skal også være plads til folk på min alder. Og jeg har stadig en ret stor portion energi, og så har jeg tiden til det. Samtidig har jeg en baggrund, der gør, at jeg forholdsvis hurtigt kan sætte mig ind i sagerne. Så jeg er helt sikker på, at jeg kan gøre en forskel, som han siger.

Kigger man på det seneste valg, så var det advokaten Niclas Turan Kandemir, der løb med det sidste socialdemokratiske byrådsmandat. Det gjorde han med 481 personlige stemmer. 11.900 vælgere slog til gengæld et kryds ud for Anker Boye, og det kan de ikke den 21. november, da han ikke genopstiller. Så de stemmer vil være i spil.

Jess Heilbo

Født den 27. februar 1948 i Odense.Realeksamen fra Korsløkkeskolen, Uddannet tømrer, byggetekniker og arkitekt. Flere chefjob i firmaer som Højgaad & Schultz Fyn, NCC Construction, Lillebæltsgruppen og Balslev. Har eller har haft et hav af bestyrelsesposter i bl.a. OKS, Kragsbjerg Antennelaug, Sct. Knuds Rotary Klub, Håndværker- og Industriforeningen, Odense Eventyr Golf, Odense Renovation, Odense Vandselskab, Odense Zoo, 4. Maj Kollegiet, Tidens Samling og Odense Sommerrevys ambassadørkorps. Er en del af investorgruppen bag Restaurant Carlslund.

Var valgt ind i byrådet for S i perioden 2002 til 2006. Er suppleant for S for indeværende periode. Stiller op til kommunalvalget den 21. november.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Anders Borring har solgt sin virksomhed for over 500 millioner kroner: Nu vil han hjælpe fattige kvinder og børn

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Sonja er en sjælden race i dansk kommunalpolitik: - Man kan underkende det eller bruge det

Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Bagsiden

Efter kødfri Northside: Tinderbox 2022 bliver alkoholfri

Navne For abonnenter

Skuespiller var udsat for racisme, udstødelse og chikane: - Jeg har mange ting til fælles med Heathcliff

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Middelfart For abonnenter

Læser undrer sig - hvornår kan borgerne mærke, at Middelfart selv bestemmer på ældreområdet? Her er tre spæde eksempler

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Nordfyn

Se videoen og vurder selv: Ville du cykle her?

Navne For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Danmark

Forsvaret har i flere år kendt til massive forureninger uden at bremse dem - eksperter kritiserer manglende indgriben

Fyn

Må vinke farvel til bilen: Flere spritbilister fanget på Fyn i nat

Nyborg For abonnenter

Otte idéer skal redde ældreplejen: - Vi skal have fat i folkeskoleeleverne

Kerteminde

Er byen med de røde tage truet? Ja, mener Iben: - Vi skal ind i kampen nu, hvis vi skal redde de gamle gader

Annonce