Annonce
Tema

Jesper Theilgaard om klimaforandringer: - Vi har ingen tid at spilde

Klimadebat på Det Fynske Folkemøde. Foto: Nils Svalebøg

Klimaforandringer er en realitet, og vi skal handle nu, hvis vi skal kunne rykke på noget, mener meteorolog Jesper Theilgaard, der gav en ordentlig opsang til politikerne under en klimadebat lørdag på Det Fynske Folkemøde.

Chancen - eller risikoen om man vil - for at få en sommer så varm, som den vi lige har haft, er dobbelt så stor som tidligere på grund af klimaforandringerne.

Det forklarede meteorolog Jesper Theilgaard lørdag under en debat om klimaforandringer på Det Fynske Folkemøde i Odense.

Og det er politikerne, der har det overordnede ansvar for at bremse udviklingen.

- Vi kan ikke gøre nogen forskel kun dig og mig. Det er politikerne, der er sat i verden for at regulere vores forbrug over afgifterne, og det er dem, der kan rykke noget i forhold til miljøet og klimaet. Hvorfor får elbilmarkedet for eksempel ikke lov at blomstre? Vi skal ind i kampen, og det skal gå stærkt. Vi har ingen tid at spilde, lød det fra Jesper Theilgaard.

Han fik opbakning fra folketingsmedlem Dan Jørgensen (S).

- Engang var Danmark foregangsland inden for grøn energi, men de seneste år er vi bare raslet ned af listerne. Vi skal gøre noget politisk, og både transportsektoren og landbrugssektoren skal med, opfordrede han.

Klimaminister Lars Chr. Lilleholt, der også var blandt deltagerne i debatten, erklærede sig enig i, at klimaforandringerne er en realitet, som der skal handles på. Men han mener stadig, at Danmark har meget at være stolt af.

- Dan (Jørgensen red.) vil meget gerne konflikte på det her, og det vil jeg ikke være med til. Jeg mener ikke, vi skal tale Danmark ned, for vi har meget at være stolte af. For eksempel har vi lavet en bred energiaftale med en målsætning, der hedder, at 100 procent af den el, der kommer ud af stikkontakten, skal være grøn. Jeg er enig i, at der fortsat skal gøres en indsats, men det gælder ikke kun i Danmark, det skal også gøres internationalt i fællesskab med resten af verden, understregede han.

Det er sjette år i træk, at Det Fynske Folkemøde afholdes, hvor der hvert år er livlige politiske debatter og meningsudvekslinger. I år kan man blandt andet høre om børneopdragelse, pesticider i drikkevandet, klimaforandringer og fake news.

Annonce
Klimadebat på Det Fynske Folkemøde. Foto: Nils Svalebøg
Klimadebat på Det Fynske Folkemøde. Foto: Nils Svalebøg
Klimadebat på Det Fynske Folkemøde. Foto: Nils Svalebøg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Chefredaktøren anbefaler: Frygt er terrorens farligste virkemiddel

Retten i Odense valgte at dobbeltlukke dørene i landsdækkende mulig terrorsag og nedlægge navneforbud trods protester fra pressen. Manden blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Læs historien her

Annonce