Annonce
Navne

Jesper Skovhus stiller op til valg: Lige nu bliver Langeland afviklet i stedet for udviklet

Jesper Skovhus stiller op til kommunalvalget til efteråret for Venstre på Langeland. Foto: André Majlund Jensen
Jesper Skovhus blev landskendt under konflikten om udrejsecenteret på Langeland. Nu stiller han op til kommunalvalget i Langeland Kommune.

Langeland: - Jeg må indrømme, at jeg håbede lidt, at vi kunne lade være med at snakke for meget om "Langeland sir' nej", lyder det fra Jesper Skovhus, inden diktafonen bliver tændt.

Den 44-årige fynbo, der de seneste 18 år har kunnet kalde Langeland for sit hjem, er blevet et af billederne på konflikten om udrejsecenteret Holmegaard nær Bagenkop, hvor han med banner og kampråb kæmpede for at råbe Christiansborg op.

Nu stiller han op til kommunalvalget i Langeland Kommune for Venstre, og derfor ville den letteste kobling til det nye politiske virke være, at "Langeland sir' nej" var dét, der havde gødet idéen.

Annonce

Men sådan er det slet ikke.

For Jesper Skovhus har i mange år haft lyst til at gå ind i kommunalpolitik. Og for nogle år tilbage var han tæt på, i den forstand at han gik og bryggede på idéen om at lave sin egen borgerliste, der skulle have navnet "Langeland Fremad".

Selvom partiet aldrig blev dannet, er det den samme energi, Jesper Skovhus går ind i politik med.

- Det handler om, jeg synes, at vi er i gang med at afvikle Langeland lige nu i stedet for at udvikle den, og det synes jeg, at vi gør bedst ved at tænke fremad, forklarer Jesper Skovhus.

Blå bog: Jesper Skovhus

44 år, gift og har to sønner.

Har arbejdet som trykker i 17 år, og har siden videreuddannet sig inden for ledelse, NLP (neurolingvistisk programmering) og terapi.

I sin fritid spiller han blandt andet musik og sidder i bestyrelsen for Langelands Naturbørnehave.

Startede forretningen XL Tøj i Rudkøbing for 13 år siden.

Sprøjter idéer ud

Jesper Skovhus har mange idéer. De sprøjter ud af ham hele tiden, mens han snakker.

- Der har været snak om at få en svømmehal til Rudkøbing, og det går jeg ind for. Det ville være en god idé. Men det skal ikke være en svømmehal som den inde i Svendborg, det skal være en svømmehal, som kan noget ekstra. Det kan være, at vi skal have Sydfyns højeste vippe, en særlig vandrutsjebane eller et særligt wellness-område. Det skal bare være noget, hvor vi skiller os ud, så det kan være, at det er svømmehallen i Rudkøbing, som folk de vil køre efter.

Jesper Skovhus mener, at man skal udnytte Langeland som ferieø endnu mere. Og det skal være med til at få nogle flere penge i kommunekassen, han tror ikke på, at det kommer via mere og tungere industri. Det løb er kørt. Men øens unikke placering og område, skal man blive endnu bedre til at udnytte kommercielt og få formidlet til resten af Danmark.

For eksempel at Kærsgårdshoved kunne blive lavet om til et slags resort.

Det ville ikke kræve meget, man skulle renovere det,  få lavet nogle lækre værelser, en god restaurant og få en pool op og stå, forklarer han.

Annonce

Skal vænne sig til politik

Selvom han har leget med tanken om stifte sin egen borgerliste, faldt valget om at stille op for Venstre ham ganske naturligt.

- Jeg har stemt Venstre ved de sidste par valg, både nationalt og kommunalt, så der var jeg ret sikker, selvom der var nogle andre partier, der også var interesserede, fortæller Jesper Skovhus, uden at komme nærmere ind på hvem de andre partier var.

Han er godt klar over, at tingene ikke går lige så hurtigt i det politiske system, som han er vant til i sit civile liv. Det har hans partifæller også forklaret ham. Men det gør ham ikke noget, så længe at han kan se, at der sker noget.

- Jeg ved godt, at de ændringer, jeg ser for mig på Langeland, kan ligge fem til ti år ude i fremtiden, men hvis jeg kommer ind, så er det heller ikke kun for at være der i en enkelt periode.

Han er også klar over, at han med sin energi er lidt en anden type, end dem der ellers sidder i Langelands kommunalbestyrelse. Men det tror han kun er godt, for der er brug for at få bragt noget ny energi ind i Langelands kommunalpolitik.

- Jeg tror ikke, at en kommunalbestyrelse med 15 gange Jesper Skovhus ville være specielt godt, men en kommunalbestyrelse med 15 gange det modsatte, er heller ikke godt. Der er brug for forskellighed, for så tror jeg, at man opnår de bedste resultater.

Annonce
Assens For abonnenter

Det lille dyr stoppede byggeriet på Amager Fælled: Nu har Ulrik fundet fredet vandsalamander ved nyt boligområde på Fyn

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Marcel blev slået og sparket efter bytur: Nedlukning har gjort ham mere tryg i nattelivet - Det er tid til at forebygge volden

Hvem skal passe farmor For abonnenter

Tina blev sygemeldt efter at have passet sin gamle mor: - Det vigtigste er, jeg kunne stå med god samvittighed ved begravelsen

Middelfart

Klarer Bimse skærene? Se billederne fra besøgshundenes optagelsesprøve her

Kerteminde For abonnenter

Claus har fået besked på at fjerne brosten: Er parat til at gå i retten, hvis han ikke får forlig med kommunen

Kultur

Radioveteraner på 73 og 85 år: Vil streame lokale nyheder og gammel musik

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Erhverv

Podcast: Da Tokes datter måtte genoplives, gav han sig til at hjælpe andre

Kerteminde

Mystisk skib set ud for Kerteminde: - Hvad filan laver de derude?

Danmark

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år - Min verden gik fuldstændig i sort

Erhverv

Droner bruges mere og mere til transport: Om ti år er de lige så almindelige som biler

Odense For abonnenter

Pizzeria er skjult bag skraldespande, og rotter graver gange under fortovet: - Ville du selv spise her?

Sydfyn For abonnenter

Forældre ser stort på færdselsreglerne ved Ørkildskolen: Politikommissær er voldsomt overrasket

Annonce