Annonce
Sport

Jesper Hansen lod kritikken prelle af i de svære OB-år

Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix

Det var nogle hårde og vanskelige år for Jesper Hansen som sportsdirektør i OB i den første tid i klubben.

Det var en tung start, Jesper Hansen fik som sportsdirektør i OB, da han kom til klubben efter to skuffende placeringer i træk som nummer ti i Superligaen.

Målet var at komme op i den sjove ende af tabellen, men i de efterfølgende fem sæsoner endte OB fortsat i den nederste halvdel mellem nummer syv og ti.

Det er først det seneste halvandet års tid, at det er begyndt at køre bedre for OB med Jakob Michelsen som cheftræner med en femteplads i sidste sæson og en øjeblikkelig fjerdeplads.

Derfor føler Jesper Hansen, at han kan give kasketten videre til nye kræfter på udramatisk vis, når han stopper i klubben med udgangen af januar.

- Det sidste, som vi er ved at lykkes med, er at få superligaholdet tilbage til toppen af dansk fodbold.

- Jeg føler, at det fundament, vi har fået skabt nu her, er så stærkt, at det er på tide, at der kommer en ny mand med ny energi, siger Jesper Hansen.

Han husker OB-starten som kaotisk og med udskiftninger i både trænerstab og ledelse, og det vanskeliggjorde det fynske projekt.

- Der var meget udskiftning i personalet undervejs, og de første par år blev brugt meget på at tilpasse økonomien. Så de første år var meget barske, og der var meget kritik undervejs.

- Det var hårdt arbejde at skabe en anden kultur og et andet værdisæt, samtidig med at man skulle have resultater, siger Jesper Hansen.

De resultater kom bare ikke i de første mange år, og derfor er det også en blandet tid, Jesper Hansen kigger tilbage på.

Han har altid godt kunnet lide at bygge noget op fra bunden eller udvikle en klub til noget større.

- Jeg har været sportschef i over 20 år, fordi jeg kom direkte fra et tilsvarende job i Horsens, hvor jeg var sportsdirektør, så jeg er nok den, der med afstand har siddet i det her i længst tid.

- Det siger mig, at jeg et eller andet sted gør nogle ting rigtigt. Selv om der har været meget kritik af mig.

- Men på de indre linjer har der været de fremskridt undervejs, som ledelsen i OB og ledelsen i min tid i Horsens har været tilfreds med, pointerer Jesper Hansen.

Han forklarer flere gange, at han er typen, som arbejder på den lange bane.

- Jeg synes, det er vigtigt, at der er et stærkt fundament. Det kan gøre, at en klub kan blive fast inventar i toppen af dansk fodbold.

- Det er også derfor, jeg siger, at sådan noget som at forbedre faciliteterne i OB tog for lang tid. Det var noget af det første, jeg gik i gang med, da jeg kom til OB.

- Den første dag, da jeg kom på arbejde, så jeg, at spillerne løb rundt ovre på dyrskuepladsen sammen med hunde og godtfolk. Men gode baner er hele grundlaget for, at man kan lave et godt fodboldhold, mener Jesper Hansen.

Han ved endnu ikke, hvad der skal ske i fremtiden, men han udelukker ikke, at fodbolden igen i fremtiden vil trække i ham.

- Det er egentlig kun to klubber, jeg har været i. Jeg var med til at bygge Horsens op fra bunden. Det var en 2. divisionsklub, da vi startede projektet.

- Så det har været noget med at bygge noget op begge steder. Det er en livsstil for mig, forklarer Jesper Hansen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce