Annonce
Sport

Jesper Hansen lod kritikken prelle af i de svære OB-år

Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix

Det var nogle hårde og vanskelige år for Jesper Hansen som sportsdirektør i OB i den første tid i klubben.

Det var en tung start, Jesper Hansen fik som sportsdirektør i OB, da han kom til klubben efter to skuffende placeringer i træk som nummer ti i Superligaen.

Målet var at komme op i den sjove ende af tabellen, men i de efterfølgende fem sæsoner endte OB fortsat i den nederste halvdel mellem nummer syv og ti.

Det er først det seneste halvandet års tid, at det er begyndt at køre bedre for OB med Jakob Michelsen som cheftræner med en femteplads i sidste sæson og en øjeblikkelig fjerdeplads.

Derfor føler Jesper Hansen, at han kan give kasketten videre til nye kræfter på udramatisk vis, når han stopper i klubben med udgangen af januar.

- Det sidste, som vi er ved at lykkes med, er at få superligaholdet tilbage til toppen af dansk fodbold.

- Jeg føler, at det fundament, vi har fået skabt nu her, er så stærkt, at det er på tide, at der kommer en ny mand med ny energi, siger Jesper Hansen.

Han husker OB-starten som kaotisk og med udskiftninger i både trænerstab og ledelse, og det vanskeliggjorde det fynske projekt.

- Der var meget udskiftning i personalet undervejs, og de første par år blev brugt meget på at tilpasse økonomien. Så de første år var meget barske, og der var meget kritik undervejs.

- Det var hårdt arbejde at skabe en anden kultur og et andet værdisæt, samtidig med at man skulle have resultater, siger Jesper Hansen.

De resultater kom bare ikke i de første mange år, og derfor er det også en blandet tid, Jesper Hansen kigger tilbage på.

Han har altid godt kunnet lide at bygge noget op fra bunden eller udvikle en klub til noget større.

- Jeg har været sportschef i over 20 år, fordi jeg kom direkte fra et tilsvarende job i Horsens, hvor jeg var sportsdirektør, så jeg er nok den, der med afstand har siddet i det her i længst tid.

- Det siger mig, at jeg et eller andet sted gør nogle ting rigtigt. Selv om der har været meget kritik af mig.

- Men på de indre linjer har der været de fremskridt undervejs, som ledelsen i OB og ledelsen i min tid i Horsens har været tilfreds med, pointerer Jesper Hansen.

Han forklarer flere gange, at han er typen, som arbejder på den lange bane.

- Jeg synes, det er vigtigt, at der er et stærkt fundament. Det kan gøre, at en klub kan blive fast inventar i toppen af dansk fodbold.

- Det er også derfor, jeg siger, at sådan noget som at forbedre faciliteterne i OB tog for lang tid. Det var noget af det første, jeg gik i gang med, da jeg kom til OB.

- Den første dag, da jeg kom på arbejde, så jeg, at spillerne løb rundt ovre på dyrskuepladsen sammen med hunde og godtfolk. Men gode baner er hele grundlaget for, at man kan lave et godt fodboldhold, mener Jesper Hansen.

Han ved endnu ikke, hvad der skal ske i fremtiden, men han udelukker ikke, at fodbolden igen i fremtiden vil trække i ham.

- Det er egentlig kun to klubber, jeg har været i. Jeg var med til at bygge Horsens op fra bunden. Det var en 2. divisionsklub, da vi startede projektet.

- Så det har været noget med at bygge noget op begge steder. Det er en livsstil for mig, forklarer Jesper Hansen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce