Annonce
Sydfyn

Jesper Groth snupper endnu en sejr: Fyr & Flamme er årets nye navn

2021 har været et godt år for Jesper Groth og Laurits Emanuel, der både har vundet Dansk Melodi Grand Prix og nu også en Zulu Award for årets nye navn. Foto: Linea Andersen
Weekenden bød på endnu en sejr for duoen Fyr & Flamme, da de ved årets Zulu Awards vandt prisen for årets nye navn. Gruppens ene halvdel ærøske Jesper Groth glæder sig over sejren, men ser også frem til, at det hele kun handler om musikken igen.

Duoen Fyr & Flamme rider på en bølge af succes for tiden. For to måneder siden blev gruppen kåret til vinder af Dansk Melodi Grand Prix, og søndag den 2. maj blev det til endnu en pris for ærøske Jesper Groth og makkeren Laurits Emanuel, da de vandt en Zulu Award for årets nye navn. En sejr, der vakte glæde hos ærøboen oven på en dag, hvor han og Laurits Emanuel flere gange havde forsøgt at overbevise hinanden om, at det var lige meget, om de gik fra festlighederne med en sejr eller et nederlag i bagagen.

- Jeg er virkelig glad over, at vi vandt. Sådan en dag går man virkelig gennem mange følelser. Nu har jeg heldigvis Laurits at tale med det om, men så er der en halv time, hvor man er ligeglad med at vinde, så nærmer det sig, så vil man gerne have den, og så er man pludselig ligeglad og vil bare gerne hjem. Man er simpelthen så kvæstet bagefter af skiftevis at være ligeglad og håbe enormt meget på at få den, siger Jesper Groth.

Fyr & Flamme konkurrerede med populære navne som Drew Sycamore, Andreas Odbjerg, Artigeardit og Benjamin Hav om titlen som årets nye navn, og derfor var sejren på mange måder også en overraskelse for Jesper Groth, som ikke var sikker på, om en 80'er-inspireret gruppe kunne løbe med sejren.

Annonce

- Vi var oppe imod folk, som har slået deres navn fast for længst, og som i virkeligheden er mere fashionable at lytte til. Der er meget musik nu om dage, hvor musikken også er en overbygning til det tøj, du skal gå i. Så vi vidste ikke rigtig, om vi var den hele eller den halve pakke, siger Jesper Groth.


Helt personligt glæder jeg mig til, at vi bare er sådan nogle, der er ude at spille for dem, der har købt billet, fordi de vil høre vores musik. Alt det her konkurrence bliver man mildt sagt ret skør af, og jeg har aldrig kunnet fordrage sport, og det er jeg lidt fanget i lige nu.

Jesper Groth


Selvom duoen ikke følte sig overbeviste om, at de kunne løbe med sejren, mærkede de alligevel et håb, når de så på den opbakning, de modtog på de sociale medier.

- Vi vidste, at vi fanbase-mæssigt har flere med os end de andre, det kan vi jo se på de offentlige tal, der er på Instagram, men det kommer også an på, hvem det er, der stemmer, siger Jesper Groth.

Fyr & Flamme-bevægelsen

I din takketale til Zulu Awards siger du, at Fyr & Flamme ikke bare er et band, det er en bevægelse. Hvad mener du med det?

- Laurits og jeg er meget optagede af at komme med lyset, selvom nogle af vores sange, særligt de to første, er lidt mørke, så giver vi det noget nyt tøj på, som er dansabel. Lige pludselig er vi blevet voksne, og der har vi opdaget, at vi selv i mange år har gået og hørt på noget helt ufatteligt mørkt musik, og nu prøver vi at gå ud ad en ny sti i skoven. Og jeg tror, at dem, vi har med os, er dem, der forstår det, så det kan føles lidt som en bevægelse, siger Jesper Groth.

Selvom Jesper Groth er glad over prisen, så ser han mere priserne som en slags bonus. For ham er det vigtigste, at han kan få lov at lave musik og optræde for folk.

- At vinde priser betyder for vores pladeselskab, at de kan skrive noget på vores CV, og det betyder for vores bookere, at vi bliver en kende dyrere, når vi skal ud at spille, men det er stadig noget, der forstyrrer arbejdsroen, og når noget går godt, er der altid nogen, der gerne vil rokke ved ens piedestal, siger Jesper Groth, og fortsætter:

- Helt personligt glæder jeg mig til, at vi bare er sådan nogle, der er ude at spille for dem, der har købt billet, fordi de vil høre vores musik. Alt det her konkurrence bliver man mildt sagt ret skør af, og jeg har aldrig kunnet fordrage sport, og det er jeg lidt fanget i lige nu, siger Jesper Groth med et grin.

Annonce
Annonce
Odense

Syvårig dreng forbrændt nær børnehave: Teknikere arbejder på at finde årsagen

Kerteminde For abonnenter

Trods klart bevis afviste politiet at finde Bolettes flugtbilist: Nu siger de undskyld og kigger på sagen igen

Kultur

Populær kromand i medvind ved festspil: - Jeg har sagt, at selvfølgelig sælger vi da 2000 madbilletter, og jeg har næsten altid ret

Kultur

Rosenfestival: 10 ting du skal vide for at blive klar til årets største begivenhed i Bogense

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Middelfart

Igen i Fjelsted: Kom til Folk Festival fredag

Kerteminde

Fyns Politi om tyvs forsøg på at stjæle bil: - Det tror jeg ikke, vi har set i nyere tid

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Odense

CNN vil finde Danmarks dna i Odense: Vært skal spille med i H.C. Andersen Paraden

Erhverv For abonnenter

De første har allerede meldt sig: Der er interesse for at købe Valdemars Slot

Faaborg-Midtfyn

Nu må forældre se døende søn i halvanden time ugentligt: Kæmper fortsat for at være tæt på lille Marco

Annonce