Annonce
Faaborg-Midtfyn

Jesper blev selvstændig, kort før corona kom til Danmark: Det er gået over al forventning

Jesper Ranzau Knudsen kan godt lide dialogen om, hvad kunderne vil have lavet. Foto: Rasmus Vestergaard
På trods af coronapandemien kigger Jesper Ranzau Knudsen tilbage på sit første år som selvstændig med tilfredshed. Det var den rigtige beslutning, siger han.

Brobyværk: Jesper Ranzau Knudsen nåede lige at starte op som selvstændig, inden coronavirussen indtog Danmark og lukkede landet ned.

Men her knap et år senere kan den 36-årige fynbo se tilbage på et år, der er gået over al forventning.

Beslutningen var taget, og derfor skulle det bare lykkes at få Broby Entreprenør op at køre.

- Jeg nåede at tænke, om det nu var klogt, for ingen vidste, hvordan det ville gå, fortæller Jesper Ranzau Knudsen og tilføjer:

- Jeg er lidt overrasket over, at vi kom så hurtigt i gang. Jeg kunne ikke ønske mig det bedre. Der er heldigvis godt gang i byggebranchen, fordi folk har fået feriepenge og ikke kan rejse. De vil bruge penge på huset i stedet.

Faktisk er det gået så godt, at han ansatte en arbejdsmand i august, og hvis det ikke havde været for det seneste sne- og frostvejr, havde han formentlig ansat endnu en.

- Jeg har haft to til samtale, men det passer dårligt lige nu på grund af vejret, siger Jesper Ranzau Knudsen, der absolut ikke har opgivet at ansætte flere folk.

Jesper Ranzau Knudsen arbejder i øjeblikket på et hus i Broby. Foto: Rasmus Vestergaard

Det langsigtede mål er, at virksomheden skal have omkring 10 ansatte om 10-15 år. I løbet af 2021 vil han blive glad, hvis det kan lykkes ham at ansætte to.

- Der skal selvfølgelig være opgaver til det, fastslår han.

Annonce

Dobbelt arbejde

Jesper Ranzau Knudsen havde egentlig lagt ideen om at blive selvstændig på hylden, fordi hans ekskone ikke syntes om den. Men da de blev skilt og fik solgt huset, valgte han at gå med drømmen.


Man har ikke lov at være kræsen i starten.

Jesper Ranzau Knudsen


I første omgang betød det dobbelt arbejde. Mens han fik sin nye virksomhed kørt i gear med aften- og weekendarbejde, fortsatte han som sjakbajs ved Marius Pedersen. I knap et halvt år passede han begge job.

- Jeg skulle have bygget noget op, og det sikrede mig en indtægt ved siden af. Men der begyndte at komme så meget, at jeg ikke kunne nå at være med, så jeg valgte at stoppe hos Marius Pedersen. Jeg ville ikke smække med døren, så jeg ventede, til de var kommet på plads efter sommerferien, fortæller Jesper Ranzau Knudsen og kalder det en svær beslutning at sige farvel til gode kolleger - men lysten til at drive sit eget trak i ham.

Broby Entreprenør har base i Brobyværk - et naturligt sted for Jesper Ranzau Knudsen, der har boet i byen i 20 år.

- Jeg har familie i nærheden, og det er her, jeg kan lide at være, siger han.

Annonce

Meget at lære

Med det nye arbejdsliv som selvstændig følger en masse nye opgaver.

- Der er mange regler og love, man skal holde sig indenfor. Man skal lære at håndtere dokumenter og have dem i orden. Jeg skal følge en kvalitetsliste, styre og koordinere og få det hele til at gå op i en højere enhed. Og hvem skal man have fat i ved kommunen? Man skal finde sin rytme, siger han.

Nye virksomheder i Faaborg-Midtfyn Kommune

Selv om coronakrisen på mange måder har kastet skygger over erhvervslivet, er antallet af iværksættere steget i Faaborg-Midtfyn Kommune - også mere end på landsplan.

I Faaborg-Midtfyn var der således 2,5 procent flere nystiftede virksomheder i 2020 end i 2019.

I den kommende periode kan du i denne serie møde en række af de iværksættere, som har taget springet i 2020 og oprettet et cvr-nummer.

Vi har tidligere skrevet om:

  • Alexander Hvenegaard, der har startet Hvenegaards Murerfirma.
  • Lisbeth Juul Daugaard, der har startet design-virksomheden Dauværk.
  • Jannie Lindhard, der har startet Maskepot.

Artiklerne finder du på fyens.dk/faaborg-midtfyn.

Har du eller kender du én, der har startet egen virksomhed i 2020, og som har en interessant historie? Tip gerne redaktionen på midtfyn@fyens.dk eller faaborg@fyens.dk.

Når det kommer til, hvilke opgaver han vil udføre, gælder særligt én ting.

- Man har ikke lov at være kræsen i starten. Man må tage, hvad man kan få, siger han og fortsætter:

- Jeg tager alt ind. Kloakarbejde, belægningsopgaver, fjernvarme, nedbrydning. Jeg kigger på opgaven og ser, om vi kan klare den. Vi er klar til større projekter, men man må ikke glemme de private eller folk med opgaver til 3000-4000 kroner. Alt tæller, og alt er lige vigtigt. Man må ikke ride på én hest.

Det gælder om at behandle kunderne ordentligt og lave et godt stykke arbejde, lyder det fra Jesper Ranzau Knudsen. Foto: Rasmus Vestergaard
36-årige Jesper Ranzau Knudsen startede som selvstændig lige før coronakrisen. Foto: Rasmus Vestergaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Vemmelund igen udenfor i Middelfart

Middelfart For abonnenter

Mandesex i skoven kan handle om uforløste fantasier i parforholdet: - Det kan være svært at tale med sin partner om, hvad man har lyst til

Annonce