Annonce
Erhverv

Jeros ansætter lærlinge på stribe

Tre i lære som industritekniker hos Jeros, fra venstre: Joakim Selchau, Tinna Riis Nielsen og Anders Johansen. Foto: Jeros

Ringe-virksomheden Jeros har chancen for at vinde DI Prisen 2018 for sin indsats over for lærlinge. Producenten af opvaskemaskiner ansætter lærlinge i bundter og knytter mentorer til dem.

Virksomheden Jeros i Ringe, der producerer industri-opvaskemaskiner, har et uforholdsmæssigt stort antal lærlinge.

Det er der ikke noget odiøst i, faktisk er virksomheden med i opløbet til at få en præmie for det i en tid, hvor mange virksomheder råber på at få kvalificeret, faguddannet arbejdskraft. Og uddannelse af lærlinge er en måderne at løse det på.

Jeros er så god til det med lærlinge, at virksomheden er nomineret til Dansk Industris pris, DI Prisen 2018, som i år sætter fokus på lærlinge. Virksomheden er nomineret, fordi den prioriterer at uddanne lærlinge og forsøger at sætte fokus på erhvervsuddannelser. - Dem, der kan, skal tage ansvar. Vi får ikke nogle faglærte ud i den anden ende, hvis vi ikke selv er med til at uddanne. Det ansvar forsøger vi at løfte som virksomhed, siger Jeros' administrerende direktør, Evita Rosdahl.

DI Prisen

Jeros producerer industri-opvaskemaskiner til store fødevarevirksomheder som Pepsi, Arla, McDonald's og Nestlé. Derudover producerer virksomheden også pladerensere til et stort antal bagerier og detailkæder i Danmark.Direktør Evita Rosdahl overtog i 2012 virksomheden fra sin far. Siden er omsætningen vokset fra 47 millioner til 63 millioner om året. Virksomheden består i dag af 55 medarbejdere.

DI Prisen gives i år til en virksomhed, der via praktikpladser har gjort en særlig indsats for at uddanne fremtidens faglærte.

Fem virksomheder er nomineret til DI-Prisen 2018; Grundfos i Bjerringbro, Jensen Denmark på Bornholm, Jeros fra Ringe på Fyn, Lindpro fra Glostrup og NetIP fra Nordjylland. De fem virksomheder er udvalgt af en ekspertkomité. DI's medlemmer er med til at vælge en vinder. Vinderen af DI Prisen offentliggøres på DI Topmødet 18. september 2018. Kilde: Dansk Industri

15 procent er lærlinge

Lærlinge udgør i dag over 15 procent af virksomhedens samlede antal medarbejdere. Ud fra den trepartsaftale, som blev indgået i 2016 mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter, er Jeros kun forpligtet til at tage 0,67 lærlinge.

Men i dag har virksomheden ni lærlinge ansat, og det er mere end 13 gange flere, end den er forpligtet til. Det er blandt andet én af årsagerne til, at Jeros nu er i spil til at modtage prisen på Dansk Industris topmøde, der holdes tirsdag i København.

- Vi har en stor udfordring med at få uddannet nye faglærte. I dag går flere på pension, end vi får uddannet. Derfor sætter vi fokus på lærlinge og praktikpladser, når prisen uddeles, siger erhvervsuddannelseschef i Dansk Industri, Lone Folmer Berthelsen.

Annonce

Svende som mentorer

De ni lærlinge, som i øjeblikket arbejder hos Jeros, er enten ved at uddanne sig til industritekniker, klejnsmed eller lager- og logistikoperatør.

Den yngste lærling er 17 år, mens den ældste voksenlærling er 38 år. Driftsdirektør i Jeros, Brian Jørgensen, mener, at danske virksomheder skal få øjnene op for lærlinges værdi.

- Ofte bliver der skabt en fortælling om, at det er besværligt og ressourcekrævende at have unge mennesker i lære, men hvis man håndterer dem rigtigt, er de en stor ressource i en virksomhed, siger Brian Jørgensen.

Jeros forsøger at skabe en god arbejdsplads for lærlingene ved blandt andet tildele dem en mentor. Mentoren er typisk en svend, som lærlingene kan gå til, hvis de har spørgsmål eller udfordringer. Direktør Evita Rosdahl håber, at Jeros modtager DI Prisen for deres arbejde med at få flere i lære.

- Hvis vi vinder, er det fantastisk. Men uanset hvad fejrer vi nomineringen alle sammen. Vi er kun glade for at være med til at sætte fokus på udfordringen med faglærte, siger Evita Rosdahl.

Annonce
For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Charlottes børn har flere gange sovet på banegården: Transportminister vil nu have undersøgt behovet for nattog på Svendborgbanen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Nyborg For abonnenter

Brandfolk fik ikke besked i tide om uheld på broen: - 10 minutter kan være forskel på liv eller død, når man er fastklemt

Kultur

Ærgrer sig over 'fucking irriterende' afbud i 11. time: Tobias Rahim afløser Lindsey Buckingham på Heartland

OB For abonnenter

OB's Jakob Breum var ikke klar over, at hans farfars bror var med i pokalfinalen for 48 år siden

Skandaleramt region sender opråb om hjælp

Nordfyn For abonnenter

Rita og Søren Jensen sad i bussen, der væltede: - Vi har det udmærket

Erhverv For abonnenter

Et af de største overskud i virksomhedens historie: Tobaksfabrik får et kæmpe millionoverskud

Flemming startede Fugebillen for 25 år siden - nu flyver han verden rundt

Erhverv For abonnenter

Rekordstort overskud i fynsk øl-mekka: - Folk er rigtig glade, når de kommer ind

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nordfyn For abonnenter

Nu udløber fristen: Hasmark Vandværk kan komme til at levere rent vand med tankbiler

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Navne For abonnenter

Noah står i spidsen for Odense Pride: Han glæder sig især til ét øjeblik i år

Annonce