Annonce
Odense

Jernbanemuseum fejrer genåbning med gratis entré

Danmarks Jernbanemuseum holder ekstra længe åbent på den store genoplukningsdag. Foto: Flemming Wedell
Danmarks Jernbanemuseum fejerer på onsdag genåbningen med udvidet åbningstid, fri entré og to nye særudstillinger.

Odense: Onsdag den 21. april åbner Danmarks Jernbanemuseum igen dørene for besøgende. Som skal fremvise negativ corona-test og bære mundbind.

Museets direktør, Steen Ousager, forsikrer, at der er styr på sikkerheden:

- Vi er klar til at håndtere både kontrol af coronapas og myndighedernes øvrige retningslinjer, og vi har fuldt fokus på sikkerheden. Vi råder over mange kvadratmeter indendørsudstillinger og store udendørsarealer, så der er masser af plads og trygge rammer til vores gæster, lyder det fra Ouasager, som ser frem til atter at få gæster i museet:

Annonce

- Vi har ventet på det her øjeblik så længe, og i forbindelse med genåbningen, har vi arrangeret en helt særlig dag, siger han i en pressemeddelelse.

Det særlige består blandt andet i, at man på åbningsdagen komme gratis ind, og at åbningstiden er udvidet til kl. 18, hvor man normalt lukker kl. 16.

Graviditetsuniform

Genåbningen giver også mulighed for at byde velkommen til to nye udstillinger på museet, nemlig ”Velkommen i samlingen 2020” og ”Jernbanekvinder.”

I særudstillingen ”Velkommen i samlingen 2020” vises de genstande, som museet valgte at indsamle i året 2020. Blandt disse ses blandt andet et udpluk af covid-19-opmærkninger fra S-tog sammen med en række andre genstande, såsom et postkort fra kz-lejren Neuengamme afsendt af togbetjent og modstandsmand Børge Køngerskov, samt glas fra indvielsen af færgeruten Rødby-Puttgarden. Udstillingen kan ses til og med d. 25. juni 2021.


Vi har ventet på det her øjeblik så længe.

Steen Ousager, direktør for jernbanemuseet


I udstillingen ”Jernbanekvinder” sættes fokus på de kvindelige ansatte i jernbanehistorien – og den besvarer spørgsmål som: ”Hvornår begyndte man første gang at lave uniformsbeklædning til de kvindelige jernbaneansatte - og hvordan ser en graviditetsuniform egentlig ud?”. Udstillingen kan ses indtil 25. juni 2021.

Annonce

Mini-tog

For at fejre åbningen kører museet med mini-damptoget på det udendørs anlæg. Mini-damptoget er modelleret efter et rigtigt Orenstein & Koppel Industri-lokomotiv. Der fyres op med kul og vand som ved et rigtigt damplokomotiv for at give en autentisk oplevelse for børn og voksne. Turen går gennem det danske kulturlandskab og forbi jernbanehistoriske miljøer i børnestørrelse.

Minidamptoget kører onsdag, torsdag og fredag kl. 12.15 til 15.15. I tidsrummet kl. 10.30 til 12.15 og igen kl. 15.30-17.30 kører man med MY-minitoget.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Ny bydel skrotter baghaven for naturens skyld: - Vi skaber en skov sammen med en by

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Bo i skoven midt i byen: Ny bæredygtig bydel med 220 boliger vises på verdens største arkitekturkongres

Annonce