Annonce
Indland

Jeppe Kofod: Den regelbaserede verdensorden er truet

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Danmark kan gøre en forskel ude i den store verden, siger den nye udenrigsminister ved ministeroverdragelse.

Danmarks nye udenrigsminister, Jeppe Kofod (S), ser store muligheder for Danmark.

Det siger han ved ministeroverdragelsen torsdag i Udenrigsministeriet. Her tager han over fra den tidligere Liberal Alliance-leder Anders Samuelsen.

- Den regelbaserede verdensorden er truet. Men Danmark kan gøre en forskel, og jeg glæder mig til at stå i spidsen for det arbejde, siger Kofod.

Han er af statsminister Mette Frederiksen (S) blevet hentet ind udefra til ministerholdet.

26. maj blev Kofod genvalgt til Europa-Parlamentet. Men da han fik tilbuddet om at være udenrigsminister, slog han til.

- Det var en drøm, der gik i opfyldelse, da jeg fik opkaldet fra statsministeren.

- Jeg tænkte på Robert Kennedy, som sagde, at mange kigger på verden og tænker: Hvorfor? Men man kan også se på hvordan og sige: Hvordan kan vi skabe en forandring?

- Det er afgørende for mig og den måde, jeg arbejder på. Vi er et land, der har mange idéer. Vi kan forandre verden, og det skal vi fortsætte med at gøre, siger Kofod.

Han har tidligere siddet i Folketinget for Socialdemokratiet. Fra 2014 til 2019 har han repræsenteret partiet i Europa-Parlamentet.

Kofod var klar til endnu en valgperiode i Bruxelles. Ved valget til Europa-Parlamentet i maj blev han valgt ind med 188.757 personlige stemmer. Men så ringede statsminister Mette Frederiksen (S) til ham onsdag aften.

- Jeg er meget stolt og ydmyg over det. Jeg glæder mig til at møde Danmarks nye statsminister og være en del af holdet.

- Jeg har arbejdet fem år i Bruxelles og har et godt netværk. Det glæder jeg mig til at bruge, sagde Kofod tidligere torsdag.

Marianne Vind, der er næstformand i HK/Privat, er klar til at indtage det sæde i EU-Parlamentet, som Kofod efterlader sig. Vind var førstesuppleant. Hun har siden 2011 været næstformand i HK/Privat.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce