Annonce
Indland

Jeppe Kofod: Den regelbaserede verdensorden er truet

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Danmark kan gøre en forskel ude i den store verden, siger den nye udenrigsminister ved ministeroverdragelse.

Danmarks nye udenrigsminister, Jeppe Kofod (S), ser store muligheder for Danmark.

Det siger han ved ministeroverdragelsen torsdag i Udenrigsministeriet. Her tager han over fra den tidligere Liberal Alliance-leder Anders Samuelsen.

- Den regelbaserede verdensorden er truet. Men Danmark kan gøre en forskel, og jeg glæder mig til at stå i spidsen for det arbejde, siger Kofod.

Han er af statsminister Mette Frederiksen (S) blevet hentet ind udefra til ministerholdet.

26. maj blev Kofod genvalgt til Europa-Parlamentet. Men da han fik tilbuddet om at være udenrigsminister, slog han til.

- Det var en drøm, der gik i opfyldelse, da jeg fik opkaldet fra statsministeren.

- Jeg tænkte på Robert Kennedy, som sagde, at mange kigger på verden og tænker: Hvorfor? Men man kan også se på hvordan og sige: Hvordan kan vi skabe en forandring?

- Det er afgørende for mig og den måde, jeg arbejder på. Vi er et land, der har mange idéer. Vi kan forandre verden, og det skal vi fortsætte med at gøre, siger Kofod.

Han har tidligere siddet i Folketinget for Socialdemokratiet. Fra 2014 til 2019 har han repræsenteret partiet i Europa-Parlamentet.

Kofod var klar til endnu en valgperiode i Bruxelles. Ved valget til Europa-Parlamentet i maj blev han valgt ind med 188.757 personlige stemmer. Men så ringede statsminister Mette Frederiksen (S) til ham onsdag aften.

- Jeg er meget stolt og ydmyg over det. Jeg glæder mig til at møde Danmarks nye statsminister og være en del af holdet.

- Jeg har arbejdet fem år i Bruxelles og har et godt netværk. Det glæder jeg mig til at bruge, sagde Kofod tidligere torsdag.

Marianne Vind, der er næstformand i HK/Privat, er klar til at indtage det sæde i EU-Parlamentet, som Kofod efterlader sig. Vind var førstesuppleant. Hun har siden 2011 været næstformand i HK/Privat.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Annonce