Annonce
Sport

Jep, så det blev alligevel en svensker - OB køber Andreas Alm fri fra BK Häcken

OB har ansat Andreas Alm som ny træner. Her ses noget, der så småt er et ungdomsbillede fra 2012, hvor Alm styrede AIK Stockholm i en Europa League-kamp mod Napoli. Foto: AFP Photo/Carlo Hermann/ AFP
Der har været mange rygter, og et af dem har været, at det skulle være Norrköpings træner Jens Gustafsson, men det blev så i stedet Andreas Alm fra Gøteborgs-forstadsklubben Häcken, som skal styre OB.

FODBOLD: Så valgte OB sin nye cheftræner - og det blev som gisnet i en del halve og hele uger en svensker, men dog en svensker med et andet navn end forventet.

Længe har fuglene på taget og i trætoppene langs å-stien pippet om, at det skulle blive Norrköping-træneren Jens Gustafsson, men OB valgte i stedet at kigge mod Gøteborg på vestkysten og hente et navn fra en af de mange klubber i byen - nemlig BK Häcken.

Ny træner bliver Andreas Alm, der har en fortid i BK Häcken, Vejle Boldklub og AIK Fotboll.

Annonce

- Vi er blevet enige med BK Häcken om at frikøbe Andreas Alm, så den svenske træner til juni tiltræder på en treårig kontrakt. Når superligatruppen i OB vender tilbage fra sommerferie den 18. juni, bliver det med svenske Andreas Alm som ny cheftræner. Den 47-årige træner har tidligere stået i spidsen for BK Häcken, Vejle Boldklub og AIK Fotboll, men fra juni skal han til at lære fynsk, siger sportschef Michael Hemmingsen.

- Det er en god dag, og det er rigtig positivt, at vi nu har fundet vores cheftræner for de kommende tre år. Vi er rigtig glade for, at vi kan tiltrække en træner som Andreas Alm, som vi mener er yderst kompetent. Vi er glade for, at han kan se sig selv i OB, og at han kan følge vores fremtidige planer for klubben, siger sportschef i OB, Michael Hemmingsen.

Andreas Alm stod tidligere i spidsen for AIK Fotboll, og her lykkedes det ham at kvalificere holdet til Europa League, ligesom holdet i Allsvenskan endte i top-4 fem år i træk, men det er ikke kun resultaterne, der har gjort ham interessant for OB.

- Vi har ansat Andreas, fordi vi synes, han er en rigtig dygtig træner, og fordi vi mener, at det er ham, der kan bringe os videre i løbet af de kommende tre år. Han står for en fremadrettet og fysisk tilgang til spillet, og på den måde passer han rigtig godt ind i den måde, som vi ønsker at spille fodbold på.

- Vi har præsenteret ham for vores tanker omkring en ensartethed i klubbens udtryk, og den måde vi gerne vil spille fodbold på, og det er Andreas klar på. Han kan se sig selv løse opgaven ud fra den strategi, som vi har vist ham, og vi er sikre på, at han er den rigtige til at føre den spillestil videre i de kommende tre år, siger Michael Hemmingsen.

Andreas Alm har selv erfaring fra dansk fodbold, og derfor så han det også som en stor chance, da muligheden bød sig for et samarbejde på Fyn, skriver ob.dk.

- Jeg bliver ydmyg, når jeg tænker på alle, der siden 1887 har støttet og arbejdet for klubben. Derfor er det en stor fornøjelse at skulle stå i spidsen for klubbens førstehold og arbejde hårdt på at skrive ny historie. De mennesker, jeg har mødt fra OB, udstråler ambition og stolthed, og kombineret med det potentiale, der findes i Odense og på hele Fyn, har missionen ubegrænsede muligheder, siger Andreas Alm til ob.dk.

I BK Häcken har Andreas Alm blandt andet vundet pokaltitlen, bronze i Allsvenskan og kvalificeret holdet til Europa League, og det har han gjort ud fra en spillestil, som falder godt i tråd med klubbens spillestilsfilosofi, skriver OB.

- I de sidste tre år har jeg arbejdet ud fra en 4-3-3-formation, og vi har spillet med stor tro på, at vi kan være bedre på bolden end modstanderen, mens vi defensivt har fokuseret på et hårdtarbejdende presspil, siger Andreas Alm og tilføjer:

- Nu håber jeg, at vi kan flytte OB endnu tættere på klubbens fulde potentiale og skabe gode oplevelser både hjemme i Odense og på de utallige udebaneture.

Andreas Alm fortsætter som cheftræner i BK Häcken resten af maj, inden han til juni tiltræder på en treårig kontrakt i OB.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce