Annonce
Fyn

Jensen, Ellemann eller Støjberg: Fynske V-formænd tøver

Fynske V-formænd bakker op om Jakob Ellemann-Jensen som politisk ordfører og Kristian Jensen som gruppeformand, mens en er ked af, at der ikke blev plads til Inger Støjberg i stedet for Sophie Løhde som næstformand. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Magtkampen er i fuld gang i Venstre og foldede sig ud, da folketingsgruppen valgte ny gruppeledelse mandag. Men det er Venstres bagland, der får det afgørende ord, når Lars Løkke Rasmussen går af, og partiet skal have ny leder. Skal det være Kristian Jensen, Jakob Ellemann-Jensen, Inger Støjberg eller en helt fjerde?

Læs her, hvad seks fynske kommuneformænd mener om arvefølgen og valget af den nye gruppeledelse i Venstre med Kristian Jensen som gruppeformand, Jakob Ellemann-Jensen som politisk ordfører og Sophie Løhde som næstformand i folketingsgruppen. Hun vandt i et kampvalg over Inger Støjberg, som Lars Løkke ellers havde peget på.

Annonce

Kasper Ladingkær, V-kommuneformand i Odense

Om gruppeformand og politisk ordfører: Kristian Jensen og Jakob Ellemann-Jensen er to meget kompetente personer til de to poster. Vi kender Ellemann fra, da han var opstillet i Odense, og det er naturligt, at Kristian Jensen som næstformand i partiet beklæder posten som formand for folketingsgruppen. Venstre har jo tradition for, at det er næstformanden, der bliver partiformand, når formanden trækker sig.

Om fravalget af Inger Støjberg: For mig er næstformandsposten ikke så vigtig, og jeg vil ikke kommentere, at hun ikke er en del af gruppeledelsen. Der er ingen tvivl om, at hun har fremstået firkantet og meget hård i sin retorik, men det er en naturlig følge af den ministerpost, hun har bestridt.

Om partiformand: Jeg bakker op om Lars Løkke så længe, han selv ønsker at være leder. Hvem, der skal efterfølge ham, vil jeg ikke pege på nu.

Marianne Kyed, V-kommuneformand Faaborg-Midtfyn

Om gruppeformand og politisk ordfører: Valget af Kristian Jensen og Ellemann-Jensen er et meget driftssikkert og forudsigeligt valg, og det er helt fint.

Om fravalget af Inger Støjberg: Jeg ville have stemt på Inger Støjberg. Hun har gjort det helt fantastisk som minister for et meget svært område og har været under et meget stort pres. Jeg kunne dog godt have været happening foruden som lagkagen med fejring af de 100 udlændingestramninger, men der skal være plads til et fejlskud.

Om partiformand: Lige nu ser jeg Løkke som det bedste bud på vores næste statsministerkandidat. Han er robust og driftssikker. Og med de store udfordringer i verden er der brug for en type som ham. Men den dag, der skal vælges ny partileder, skal vi have øje for andre end Kristian Jensen og Ellemann-Jensen. Inger Støjberg er også et godt bud. Hun er meget folkelig og et sympatisk, varmt og engageret menneske. Det oplever man, når man møder hende.

Ole Holst, V-kommuneformand Kerteminde

Om gruppeformand og politisk ordfører: Det er en fin rollefordeling med Kristian Jensen som gruppeformand og Ellemann ordfører. Det fungerede fint, da de tidligere havde de samme roller.

Om fravalget af Inger Støjberg: Jeg ville også have stemt på Løhde, som jeg er tættere på politisk. Jeg bryder mig ikke så meget om Støjbergs stramme tone og lagkagefejring af udlændingestramninger. Omvendt er der ingen tvivl om, at Støjberg har haft en svær ministerpost, hvor hun også har været afhængig af et godt samarbejde med Dansk Folkeparti. Så hun er i nogle Venstre-kredse nok blevet mere upopulær, end hun fortjener.

Om ny partiformand: Løkke har min fulde opbakning, og jeg kan ikke sige, hvem jeg foretrækker som efterfølger.

Mikkel Rahbek, V-kommuneformand Nordfyn

Om gruppeformand og politisk ordfører: Det er et fint valg

Om fravalget af Inger Støjberg: Det har jeg ingen holdning til

Om partiformand: Vi er meget loyal overfor Lars Løkke, og jeg vil ikke forholde mig til en efterfølger.

Jørgen G. Hviid, V-kommuneformand Assens

Om gruppeformand og politisk ordfører: Jeg er meget tilfreds med valget. Kristian Jensen skal som næstformand i partiet have fokus på hele organisationen og baglandet. Derfor er det naturligt, at han er formand for folketingsgruppen, mens Jakob Ellemann som ordfører kan markedsføre politikken overfor vælgerne.

Om fravalget af Inger Støjberg: Jeg har dyb respekt for både Støjberg og Løhde og vil ikke pege på en foretrukken.

Om partiformand: Løkke har min opbakning og jeg vil ikke forholde mig til en arvefølger nu.

Torben Torsbjerg Møller, V-kommuneformand Middelfart

Om gruppeformand og politisk ordfører: Det er et fint valg.

Om fravalget af Inger Støjberg: Sofie Løhde er et fint valg som næstformand. Hun har gjort det godt, og det er ok, at Støjberg ikke er en del af gruppeledelsen, selv om hun er en profil i partiet og en stor stemmesluger.

Om partiformand: Jeg regner med, at Løkke bliver siddende. Han har gjort det godt og skaffet fremgang til partiet. Både Kristian Jensen og Ellemann kan være en mulig efterfølger, når Løkke på et tidspunkt stopper. Jeg har ingen favorit.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Chefredaktøren anbefaler: Frygt er terrorens farligste virkemiddel

Retten i Odense valgte at dobbeltlukke dørene i landsdækkende mulig terrorsag og nedlægge navneforbud trods protester fra pressen. Manden blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Læs historien her

Annonce