Annonce
Assens

Jens Ulrik reddede far og datter: Bagefter tænker man 'hold kæft, hvad er det, du har været med til?'

Jens Ulrik Ingwersen var onsdag aften med til at redde Nicolai Himmelstrup og hans datter Silja, da de måtte springe ud af vinduet fra anden sal på grund af brand. Foto: Sofie Ejlskov Hugger
Jens Ulrik Ingwersen fra Aarup var med til at gribe Nicolai Himmelstrup og hans treårige datter Silja, da de måtte springe fra anden sal i deres etageejendom, hvor der var opstået brand.

Aarup: Jens Ulrik Ingwersen fik pludselig fart på, da han onsdag ved 18-tiden opdagede en kraftig røg fra en af nabobygningerne ved Stationsvej.

- Jeg går rundt om huset, og så ser jeg i gården, at der ligger tæpper og puder på jorden, og jeg ser to mennesker sidde oppe i vinduet på anden sal, fortæller han.

Så snart det gik op for ham, hvad der var på færde, gav han sig til at hjælpe med at gøre puderne og tæppet klar. Branden, der var opstået i opgangen i etagebygningen, så ud til at have bredt sig så hurtigt, at de to mennesker i vinduet, Nicolai Himmelstrup og hans treårige datter Silja, var nødt til at hoppe ud ad vinduet, inden beredskabet kunne nå frem.

Jens Ulrik Ingwersen anede dog, at faderen i vinduet havde svært ved at samle mod til at give slip på sin datter.

- Jeg råbte til ham, at han var nødt til at smide datteren ned, så vi kunne komme videre, fordi det så så voldsomt ud, fortæller den 71-årige.

Selv formåede han at slå de fleste bekymringer fra, mens redningsaktionen stod på.

- Tankerne var kun på de to personer og på at få dem sikkert ud. Det var det eneste, jeg tænkte på. Men bagefter tænker man alligevel "hold kæft, hvad er det, du har været med til?". Men de kom sikkert ud, og det var det vigtigste, siger Jens Ulrik Ingwersen.

Annonce

Ville ikke vente

Han følte, at beredskabet var længe om at nå frem, og hverken han eller de øvrige involverede så det som en mulighed at vente på hjælp.

- Der var ikke nogen tvivl om, at de (Nicolai Himmelstrup og datteren Silja, red.) bare skulle ud. Vi kunne se røgudviklingen, og flammerne var ikke mere end fem-seks meter fra, hvor de stod, siger Jens Ulrik Ingwersen, der samtidig oplevede, at naboerne havde været yderst hurtige til at finde tæppet og puderne frem.

- Der går ikke mange minutter, det gør der altså ikke. Jeg har været der i tre-fire minutter, før brandvæsnet kommer, siger han.

Han er lettet over, at både Nicolai Himmelstrup og datteren slap med den voldsomme oplevelse og ikke også kom til skade ved springet.

- Der skal mod til at springe ud, men når man står med livet i hænderne, er det bare med at komme afsted, siger Jens Ulrik Ingwersen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce