Annonce
Navne

Jens Jørgen Nielsen, "slæver" og "super", er død

Annonce

Jens Jørgen Nielsen, Sanderum, er død, 92 år.

"Saml slæverne", sagde Jens Jørgen Nielsen i sin tid til eleverne på Mulernes Legatskole, når de skulle ind på række, og fik derfor tilnavnet "slæver".

Senere på Skt. Klemensskolen blev det til "super" for hans imponerende styrke, som varede ved. Så som 80-årig kunne han stadig udføre et stunt med to stole og en håndstand på dem.

I 1942 som 21-årig blev Jens en af landets yngst uddannede lærere, og bortset fra militærtjeneste med Den Danske Brigade i Tyskland blev undervisning hans liv.

I 18 år var han på Mulernes Legatskole, da den lå på Hunderupvej i Odense. Da den skole blev til gymnasium, flyttede Jens til Skt. Klemensskolen og lærte fra sig dér i 19 år. Og altid i fagene engelsk, gymnastik og historie.

Der var respekt om hans person, og det varede ved. Hvert år første fredag i december samledes en flok elever fra hans unge dage på Mulerne stadig til hygge og snak hos Jens på Prins Haralds Allé.

Her havde han og Karen boet siden 1960, og Jens alene efter hustruens død i 2001. Hvor han passede det hele med lidt rengøringshjælp og en søn, der hjalp med græsset.

Bisættelsen finder sted lørdag den 3. juni klokken 13 fra Sanderum Kirke. (RAS)

Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, søvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Debat

Mit digitale åndedræt

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Annonce