Annonce
Kultur

Jens Galschiøt til WTO-protest

Den fynske kunstner Jens Galschiøt og medlemmer af Mellemfolkeligt Samvirke tager torsdag til Hongkong for at demonstrere mod topmødet i Verdenshandelsorganisationen, WTO.

Med sig har de tre større skulpturgrupper, der sætter billeder på den globale ubalance. Skulpturerne, der kommer til Hongkong med containerskib, opstilles søndag i Victoria Park og skal bæres rundt i demonstrationerne mod WTO-mødet.

Skulpturen "Kogalskab" består af en ni meter høj vægt med en udstoppet ko i den ene arm og fem udhungrede afrikanske børn i den anden. "Survival of the Fattest" er en tre meter høj skulptur af en meget fed kvinde, der sidder på skuldrene af en udsultet afrikansk mand. Den fede kvinde, Justitia, repræsenterer den rige verden og vores retfærdighedssans - eller mangel på samme- og opfattelsen af dette i den tredje verden.

"Hungerdrengene" er tyve kobberskulpturer af udsultede børn, der skal bruges på gaderne i Hongkong i forbindelse med de mange protester, der forventes under WTO-topmødet. (ritzau)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Odense For abonnenter

Danni vil kæmpe for, at populær misbrugsbehandling kan overleve: - Jeg skal ikke tilbage til det kommunale tilbud

Annonce