Annonce
Fyn

Jens Galschiøt indstillet til Årets Fynbo

Jens Galschiøt projekt til Aarhus
Kunstneren har tidligere været indstillet til Fyens Stiftstidendes hæderspris - uden held. Måske bliver 2019-udgaven lykkens gang for den Odense-baserede kunstner?

Jens Galschiøt bør blive Årets Fynbo 2019, mener læser Pia Skaaning, der derfor har indstillet kunstneren til Fyens Stiftstidendes hæderspris.

Prisen skal ifølge fundatsen gå til et menneske, der har ydet en ekstraordinær indsats for Fyn eller den omgivende verden. Og det har Galschiøt, mener Pia Skaaning:

- Jens Galschiøt er en stor kunstner, og det ligger ham meget på sinde at gøre opmærksom på verdens uretfærdigheder. Det er meget spændende at besøge hans arbejdende værksted i Odense, hvor man er enormt velkommen, og hvor man kan følge med i fremstillingen af skulpturer og kunstværker, skriver hun i sin indstilling.

Læser Christopher Hafstein har til gengæld indstillet ægteparret Søren Banjo og Kirsten Anne Bersang Rasmussen til prisen for "deres utrættelige arbejde for at hjælpe de svage i vores samfund" og nævner blandt andet udbringning af gratis is og smørebrød til plejehjem samt en gratis koncert på plænen foran Banjo's.

En anonym læser har indstillet Carsten Skov, direktør for Boliggruppen, til Årets Fynbo, fordi han gør et stort stykke arbejde i forhold til udvikling af byen Odense. De er i boliggruppen dygtige og engagerede igangsættere af spændende projekter. Jeg håber selv på, at alle de gode initiativer også kan være med til at tiltrække kommende biotekvirksomheder, da vi har en stor kompetent arbejdsstyrke her på Fyn, skriver læseren.

Tidligere er blandt andre revydirektør Lars Arvad blevet indstillet til prisen, der uddeles til januar af en dommerkomité, der er uafhængig af Fyens Stiftstidende. Du kan indstille din egen kandidat til prisen ved at sende en mail med en motivation til aaretsfynbo@fyens.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: Odenseanske frisører vil ikke arbejde 10. december

1994 Udenfor lignede Nordfyns Bank på Adelgade i Bogense sig selv i går. Men på 1. salen var otte talstærke politifolk fra Københavns Politis bedrageriafdeling i færd med at kulegrave bankens forbindelse med selskabstømmere, der har drænet statskassen. Efter syv stive timer forlod de banken med papkasser fyldt med papirer og efterlod en sigtet bankdirektør og udlånschef for medvirken til selskabstømning og snyd med stempelafgift. De risikerer begge at blive straffet med fængsel i op til to år. På et pressemøde i går afviste både bestyrelse og bankdirektør Preben Sandberg indholdet af sigtelserne. Hvis bankens ansatte har medvirket til noget ulovligt, er det sket i god tro, hævdede direktøren. 1969 Med dansk premiere på den engelske storfilm ”Chitty Chitty Bang Bang” skyder Stor-Odenses ottende biograf, Imperial i Dalum, sig i morgen ind på det fynske forlystelsesmarked. Men allerede i dag tages biografen uofficielt i brug ved forevisning af filmen for en indbudt kreds. Imperial står godt rustet til at skulle konkurrere om biografpublikummets gunst. Teatret er udstyret efter alle kunstens regler med det nyeste filmmaskineri og et syv gange 15 meter stort lærred, der yder storfilm fuld retfærdighed. I salen er der plads til 450 mennesker, der får god siddekomfort. Som en ekstra service er der i tilslutning til biografen indrettet en grillbar, som der også er adgang til uden for spilletiderne. 1944 De odenseanske frisørsvende har besluttet, at de ikke vil arbejde søndag den 10. december og juleaftensdag, fordi deres overenskomst ikke tillader det. Inden for Odense Frisørlaugs bestyrelse har man drøftet forholdene, og fra mestrenes side lægger man ikke skjul på, at man er skuffet over den indstilling, som medarbejderne i frisørforretningerne indtager. - Vi lever jo under ekstraordinære forhold, siger frisørlaugets kasserer, frisørmester V. Andersen, Allégade, og det er jo ikke frisørmestrene, der har skabt den situation, der bevirker, at salonerne skal holde åbent de tre søndage. Det er elektricitetsvanskelighederne, der er årsag til de ekstra arbejdsdage, og så bør vi også yde vort lille bidrag.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce