Annonce
Odense

Jens Galschiøt afslører brunsvigerskulptur

På fredag er det for tredje gang Brunsvigerens Dag. Foto: Nils Svalebøg
For tredje gang markerer DR P4 Fyn Brunsvigerens Dag 11. oktober. Nu med brunsvigerkunst.
Annonce

På fredag er det 11. oktober, og så holder DR P4 Fyn for tredje gang Brunsvigerens Dag.

Festlighederne er udvidet betragteligt siden den spæde start, og i år kan man således både opleve en ny bog om brunsvigeren og en brunsvigerskulptur af kunstneren Jens Galschiøt.

Hvordan den ser ud, bliver afsløret mellem klokken 17 og 17.30 hos DR Fyn på Lille Tornbjergvej 10 i Odense.

Annonce

Live i to timer

DR P4 Fyn byder åbner på dagen dørene for publikum og byder på underholdning og brunsviger ad libitum.

Fra klokken 15 til 17.30 lover stationen fuld knald på fejringen, men da ikke alle fynboer kan være i radiostationens lokaler samtidig, bliver der sendt live fra dagen i P4 Eftermiddag mellem klokken 16 og 18.

Annonce

Mange virksomheder med

Det er ikke længere kun DR Fyn, der står bag Brunsvigerens Dag. I år bliver dagen også markeret af blandt andre Fynbys, OUH, byggepladsen ved Nyt OUH, i Folketinget, på Storms Pakhus, på plejehjem og på flere skoler.

- Vi er enormt glade for, at så mange tager deres egne brunsviger-initiativer. Kreativiteten og engagementet kommer bag på os i år. Den 11. oktober er blevet en dag, hvor mange fynboer rykker sammen om brunsvigeren, og det giver samtidig anledning til en god snak om, hvad det egentlig vil sige at være fynsk, siger DR Radio Fyn-vært Søren Holm i en pressemeddelelse.

Annonce

Brunsvigerambassadører

Brunsvigerens Dag er opfundet af radiovært Erik Nielsen, der for nylig udgav en bog om brunsvigeren, tidligere DR-ansat Jakob Risbro og udviklet af alle medarbejderne på DR Fyn.

På dagen optræder det nordfynske band Mens Vi Venter og sydfynske Tom Bjerg i Radio Fyns bygning.

DR Fyn har i år udnævnt den fynske youtuber Rasmus Brohave som brunsvigerambassadør. På fredag præsenteres endnu en ambassadør.

Kokken Claus Holm, sangeren Mø, forsvarsminister Trine Bramsen, tidligere energiminister Lars Chr. Lilleholt og forfatteren Mads Peder Nordbo er nogle af de mange brunsvigerambassadører, der har lovet at udbrede kendskabet til den fynske nationalspise.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce