Annonce
Læserbrev

Jegind. Faglig vurdering eller spin?

Læserbrev: Det er kommet frem at socialdemokraterne og konservative er blevet enige om at spare 79 millioner kroner på by- og kulturområdet i Odense. Deraf foreslår S og K yderligere, at der spares tre millioner kroner årligt på bibliotekerne i Odense.

Og 19. juni kunne Fyens Stiftstidende fremlægge, hvordan embedsfolk i By- og Kulturforvaltningen har foretaget en konsekvensvurdering af dette. Vurderingen beskriver en række voldsomme konsekvenser for Odense Bibliotekerne, og den vurderer også ”at Odenses status som centralbibliotek kan komme i fare”.

Forslaget fra S og K har fået stor kritik af borgerne på de sociale medier. Derudover fik forslaget også stor kritik af byrådsmedlem og rådmand for By- og Kulturforvaltningen Jane Jegind. Det fik mig til at undre mig over, om der var tale om en retvisende konsekvensvurdering fra forvaltningens side. Eller om det hele er rent spin orkestreret af Venstre i Odense.

I 2017 kunne Fyens Stiftstidende fortælle, hvordan sagsbehandlere var blevet pålagt klare ordrer om, at lysreklamen på Fisketorvet skulle have en positiv og god sagsbehandling. Da embedsfolkene i By- og Kulturforvaltningen så kom frem til en vurdering om, at en opsætning af lysreklamen ville være ulovlig uden at ændre i lokalplanen, blev den sagsbehandler, hvis navn stod på vurderingen, indkaldt til møde i forvaltningen, hvor det siges at han fik en skideballe. En skideballe, der var så stor, at sagsbehandleren efterfølgende måtte finde sig et nyt job.

Det er blot et tilfælde af Jane Jeginds beskidte metoder, hvor hun har misbrugt sine embedsfolks pligt over for hende.

Og set i lyset af sidste valgresultat har Jane Jegind brug for gode konflikter, hvor hun som oppositionsleder kan angribe det siddende flertal i byrådet.

Man kan som bekymret borger i Odense derfor mistænke, at der her kan være givet en ordre om at lave denne konsekvensvurdering med en allerede fastsat konklusion fra rådmanden. Præcis som det skete i sagen om lysreklamen på Fisketorvet.

Så er der i virkeligheden tale om en faglig vurdering, eller er der tale om, at Jane Jegind gambler med biblioteket for at få genrejsning efter sidste valgnederlag?

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Klumme

Dagen i dag: 62-årig kvinde er blevet mor

1994 En italiensk kvinde på 62 år, Maria Munaretto fra Vicenza, er for første gang blevet mor efter at have fået et befrugtet æg indopereret. Men hvem der er ansvarlig for den kunstige befrugtning er der opstået uenighed om i lægekredse. Ifølge presseberetninger i går er det foreløbig kun klart, at Maria Munaretto fik indopereret et befrugtet æg fra en anden kvinde på en klinik i Bologne. Barnet kom til verden i juli og vejede ved fødslen 2780 gram. Gynækologen Carlo Flamigni, som hævdes at være den ansvarlige for indgrebet, benægter og siger, at han ikke har set den pågældende kvinde de seneste to år. Den lykkelige, nybagte mor har selv denne kommentar: Venligst, kald mig ikke bedstemor. 1969 Borgmester Holger Larsen, Odense, har modtaget et trusselsbrev, som er blevet overgivet til politiet på grund af dets alvorlige karakter. Det truer med, at borgmesteren vil blive dræbt inden fredag. - De skal miste Deres smukke hoved, hvis jeg fortsat skal tage mod afslag fra Deres ophøjede sæde, hedder det i brevet fra den ukendte afsender. Borgmesteren har modtaget brevet gennem postvæsenet og afsendt uden konvolut. Man formoder, at brevskriveren er tilknyttet socialkontorets klientel. - For mig er anonyme smæde- og trusselsbreve ikke noget ukendt fænomen, siger borgmesteren. De ender som regel i papirkurven, men i dette tilfælde fandt kommunaldirektøren det alligevel bedst at underrette politiet. 1944 Postvæsenet i Odense vil ikke bringe værdipost ud til folk efter kl. 18, og desuden vil eksprespakker og telegramanvisninger, der ankommer til byen sent på dagen, ligge over til næste morgen. Foranstaltningen er gennemført på generaldirektoratets foranledning i en række byer ud fra et ønske om at befri budene for det ansvar at skulle gå ud i den mørke by med værdisager uden beskyttelse. Ud over disse indskrænkninger sker der ingen ændringer i postomdelingen i Odense. Der vil fortsat være omdeling kl. 8, kl. 11 og kl. 17. Omdelingen kl. 11 vil i væsentlig grad være forbeholdt værdipost, inkasseringer og telegramanvisninger. Almindelige telegrammer og ekspresbreve vil fortsat bliver bragt ud efter kl. 18.

Annonce