Annonce
Læserbrev

Jeg vil læse kreative læserbreve

Læserbrev: Hver gang jeg åbner mine aviser (jeg holder tre forskellige) og læser dagens læserbreve, bliver jeg glad for synspunkter, der også er mine. Omvendt bliver jeg ærgerlig at læse dem med den modsatte mening.

Debatredaktøren er på en svær/umulig opgave: Hvad skal der sættes i avisen?

Her er min beskedne løsning: Akademikere kan det med at skrive fakta og ikke forkerte oplysninger ifølge ham/hende selv. Problemet er bare, at man i de fleste tilfælde kan gætte sig til indholdet, hvis man læser overskriften og akademikerens navn. Det gælder i øvrigt også politikere.

Løsningen er alene at sætte læserbreve i aviserne fra folk, der tænker med begge hjernehalvdele. Det er i øvrigt de samme, der ejer erhvervslivet, og som er kreative. Det er akademikere sjældent. De er for konkrete.

Grøn energi siger mig, at jeg fremover kan nøjes med to aviser, og hvilken avis skal jeg fravælge? I de to aviser, jeg vil beholde, skal læserbrevene helst være af kreative medborgere. Gerne morsomme, måske ikke altid 100 procent sande, men som regel underholdende. Gerne også indlæg fra almindelige mennesker, selvom redaktionen ofte skal rette stavefejl.

Skal aviser fortsætte med kedelige indlæg?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Emil fortæller om indsekter på Kulturøen

Leder For abonnenter

Omsorgstjek er tiltrængt

Så skete det igen. En beboer på et fynsk plejehjem afgår ved døden under omstændigheder, der indikerer omsorgssvigt i en grad, så frustrerede og vrede pårørende efterfølgende vælger at klage. Det rejser nogle spørgsmål, bl.a. disse: Er der substans i klagen? Hvis ja, er der så tale om et isoleret menneskeligt svigt eller bør dødsfaldet føre til et eftersyn af procedurer, normer og arbejdskultur på det pågældende plejehjem? Eller måske i hele kommunens plejesektor? Ovennævnte dødsfald på Plejecenter Havebæk i Odense i januar tyder på, at et grundigt tjek er tiltrængt. Hvis man altså, som det må være naturligt, tager afsæt i, hvordan det ude i civilsamfundet heldigvis er almindeligt at behandle gamle, svækkede medborgere. I det aktuelle tilfælde er der endda tale om en gammel mand med hovedskader efter et falduheld. Et resumé af sagen, som avisen omtalte i går: Seks dage efter sin indflytning på Plejecenter Havebæk faldt den 89-årige tiltagende demente og gangbesværede Niels Kjærgaard og slog hovedet. Skaderne var synlige og tydelige. Kjærgaard havde blå mærker og skrammer i ansigtet og kastede op flere gange. Alligevel skønnede personalet, at der ikke var grund til at tilkalde en læge. Niels Kjærgaard blev lagt i seng klokken 21.30, og plejecentrets nattevagt, som derefter tog over, fik ikke klar besked om, at han havde været ude for et falduheld. Niels Kjærgaard blev fundet død næste morgen klokken halvotte. Da havde han været død i adskillige timer, og efter en obduktion kunne politiet to dage senere meddele de pårørende, at faldulykken var dødsårsag. Overordnet forsvarer Odense Kommunes ældre- og handicapchef Kim Bøg-Jensen plejecentrets medarbejdere med den begrundelse, at retningslinjerne er blevet fulgt, og dermed har man jo en oplagt grund til at kulegrave netop procedurerne. For hvis ikke en alderssvækket og forslået mand som Niels Kjærgaard skulle have særlig omsorg, hvem skulle så? Ældrechefens ikke specielt medfølende udtalelser kunne også tyde på, at der er grund til at tjekke, hvad man kan kalde omsorgskulturen i plejesektoren.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Odense For abonnenter

Tidligere overlæge fra OUH efter dødsfald på Havebæk: Forbryderisk ikke at reagere

Annonce