Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Assens

Jeg undrer mig

Fra Huset Gummerup, da der var flere elever i den lille skole. Nu står skolen, børnehaven og sfo'en til lukning. Assens Byråd behandler sagen onsdag aften. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.

Lokaldebat: Det undrer mig, hvis der slet ikke var nogen i Uddannelse, Børn og Familie-udvalget, der i juni måned, da bestyrelsen i Huset Gummerup meldte ind, at de ikke længere kunne forsvare den økonomiske situation, de så ind i, sagde ”klap lige hesten. Vi skal til at behandle en ny tildelingsmodel, der økonomisk kunne hjælpe jer en del”

Eller i september, da arbejdet med den nye model gik i gang, at ikke én sagde ”det her ville da kunne gøre noget ved forholdene i Huset Gummerup”.

Var der virkelig ingen, der studsede over at sidde med ved et møde i starten af januar, hvor man med den ene hånd lukker en landsbyordning, og med den anden sender en ny tildelingsmodel i høring, som kunne have gjort en forskel for netop den.

Annonce


Udvalget er så sikker på at landsbyordningen lukker, at den slet ikke figurerer i høringsmaterialet til den nye tildelingsmodel. De er altså så sikre på, at alle andre i byrådet mener det samme som dem, at det ikke var værd at vise dem, hvad den nye model kunne gøre for Gummerup.

Majbrit Jakobsen


Det hele er også rykket frem, så man når at tage beslutningen om lukning, inden den nye tildelingsmodel skal besluttes. Hvorfor?

Udvalget er så sikker på at landsbyordningen lukker, at den slet ikke figurerer i høringsmaterialet til den nye tildelingsmodel. De er altså så sikre på, at alle andre i byrådet mener det samme som dem, at det ikke var værd at vise dem, hvad den nye model kunne gøre for Gummerup. Hvor er der plads til dialogen? Måske skulle I rykke punktet tilbage til mødet i februar, så I kan nå at tale om det? Eller sidder der heller ingen i byrådet, der mener, at skolen/sfo’en og børnehaven er værd at bevare?

Skal lukningen være med til at finansiere den nye model? Er det stærke ikke-politiske kræfter i kulissen, der har trukket i tråde og rådgivet? Eller er det bare resultatet af, at for mange før jer, i for mange år, har siddet på hænderne, mens skolesystemet i Assens Kommune er blevet nedprioriteret? Jeg mener, det ville være ordentligt at svare på, hvorfor I ikke ønsker at bevare Landsbyordningen.

Hvis man har viljen og hjertet, ord, som I gerne vil knytte til Assens Kommune, kunne man nok finde en god løsning for Huset Gummerup.

Jeg undrer mig, hvis der slet ikke sidder én i byrådet, der mener - og vil argumentere for - det.

Mvh Majbrit Jakobsen

Carl Baggers Allé 83, 5250 Odense SV

Annonce
Assens For abonnenter

Efter stormøde om spyt, hærværk og trusler skal forældre på banen: - Vi skal passe på med ikke at stigmatisere nogen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nedbryderfirma fyret for anden gang efter ny asbest-afsløring: - Vi har fået en garanti for, at BR Miljøtech ikke længere vil være på byggepladsen

Erhverv For abonnenter

Svin med betændte klove blev transporteret af fynsk vognmand - en fik revet trynen revet af: - Det er kun toppen af isbjerget

Odense

I Byen Odense: Specialbutik genåbner i nyt lokale, stor kæde rykker deres butik ud af gågaden, og Madklubben åbner to nye restauranter

GOG For abonnenter

Uimodståelig Mathias Gidsel tilbage - og GOG viser sig som seriøs DM-kandidat

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Kerteminde

Ny drejning i byggeskandale: Byggebrødre med ejendomme på Fyn undersøges af politiet

Kerteminde For abonnenter

De synger stadigvæk ikke 'vi går aldrig hjem' på Den Røde: Regina kæmper dog videre trods nyt afslag

Kritikken hagler ned over omstridt virksomhed, men esbjergenserne boykotter ikke: - Folk har måske en mening, men de går oftest ud med en kasse under armen alligevel

Live Sport For abonnenter

Se matchen her: Holsted Tigers tog imod Esbjerg Vikings

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Nordfyn

Ukrainsk ambassadør på fynsk besøg: - Det gav dem en tryghed og en forståelse

Middelfart For abonnenter

Ægtepar vil kæmpe mod stor solcellepark: - Jeg har ikke bosat mig på landet for at se på solceller

OB

Bo Henriksen har noteret sig Hans Christian Bernats fejl og vil søge at udnytte det i pokalfinalen

Annonce