Annonce
112

- Jeg tager gerne 16 år: 22-årig dømt for gentagne trusler og chikane mod politibetjent

En 22-årig blev ved Retten i Svendborg dømt for at true og række finger ad en betjent. Foto: Kim Haugaard
Under en visitation i 2017 truede en i dag 22-årig ung mand en politibetjent med ordene ”Jeg tager gerne 16 år”. I månederne efter chikanerede han politibetjenten gentagne gange. Det har Retten i Svendborg nu takseret til en tillægsstraf på 20 dages fængsel.

Svendborg: En 22-årig mand er ved Retten i Svendborg blevet idømt 20 dages fængsel for trusler og chikane mod politiet.

Under en visitation i Svendborg i maj 2017 skulle den i dag 22-årige mand have sagt ”Jeg tager gerne 16 år” til en af betjentene. Det opfattede betjenten som en trussel i og med, at straffen for drab er 16 år, og at manden optrådte truende under visitationen.

Samme betjent var i månederne efter genstand for gentagne tilfælde af chikane fra den 22-årige.

Knap en måned efter visitationen i maj 2017 fulgte den dømte efter samme betjent i sin bil. Her kom betjenten kørende i sin fritid og havde ikke sin politiuniform på. Men den 22-årige huskede alligevel betjenten, hvorfor han kørte tæt op bagved betjentens private bil og dyttede flere gange for at genere ham.

Nogle måneder efter chikanerede den 22-årige igen betjenten. Denne gang kørte han ligeledes tæt op bag betjenten, der kom kørende i Svendborg sin private bil.

Betjenten forklarede i retten, at han var på vej hjem fra arbejde og ikke bar uniform. Men da han kom kørende, fik han øjenkontakt med den 22-årige, der gav betjenten fingeren.

Manden er tidligere straffet for både vold, lov om euforiserende stoffer og overtrædelse af færdselsloven, og dette lagde retten vægt på, da de idømte ham 20 dages fængsel som en tillægsstraf. Da manden var løsladt med en prøvetid til juli 2020, skal han nu afsone reststraffen på knap tre måneder samt de 20 dage for trusler og chikane.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kirketur og Kingo-aften

Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce