Annonce
Assens

- Jeg synes selv, det var en succes

Formand for Æblefestivalen i Assens Kommune, Else Marie Kristensen, fortæller, det blev en god festival i år. Arkivfoto: Kim Rune

Det blev en god æblefestival i år, fortæller formand for Æblefestivalen i Assens Kommune, Else Marie Kristensen. Men næste år sker der nogle småjusteringer.

Assens: Vejret var med og det gik rigtig godt.

Det fortæller Else Marie Kristensen, formand for Æblefestival Assens Kommune, der blev holdt de sidste to uger flere steder i det vestfynske gebet.

- Det var nærmest en sommerdag i Assens, fortæller hun om det arrangement, som der "blev spist af med" lørdag 13. oktober i Assens by; En masse aktiviteter udi æbler i Østergade og på Torvet.

- Jeg synes selv, det var en succes. Der var mange mennesker og god stemning. Alt klappede som det skulle, fortæller Else Marie Kristensen.

Hun er overrasket over, hvor stort et tilløbsstykke en Skoda - fyldt med æbler - blev.

- Det var virkelig et tilløbsstykke. Folk hyggede sig meget med at snakke om, hvor mange kilo æbler, der kunne være i den, siger Else Marie Kristensen.

Det var tale om en konkurrence, hvor man skulle gætte sig frem til det rette antal kilo.

- Der var sort af mennesker deroppe hele tiden, tilføjer hun.

Annonce

De vandt

I forbindelse med Æblefestivalen i Assens Kommune, så var der en konkurrence med, hvor lang æbleguirlande var.0. klasserne i Assens Kommune skulle male æbler til guirlanden og gætte antallet. Vinderen blev, oplyser formand for Æblefestivalen Else Marie Kristensen, Solsikken i Assens.

Den heldige vinderklasse får så besøg af Lille Per Øffesen og Else Marie Kristensen.

Lørdag 13. oktober var der store æbledag på Torvet i Assens i forbindelse med Æblefestivalen. Her ses Klaus Ankerstjerne Eriksen med æblecider i sin bod. Arkivfoto: Kim Rune

Kan ikke mere løfte det alene

Der bliver også en æblefestival næste år. Og dermed også en stor æbledag i Assens by, dog strikket sammen på en ny måde, bemærker Else Marie Kristensen.

- Der skal være en arbejdsgruppe omkring arrangementet i Assens, fordi det simpelthen er for stort et arbejde at stå med, siger hun.

Det var primært hende, der stod med det som tovholder sammen med en fra Visit Assens, handelsstandsforeningen og Jan Klausen, fortæller hun.

- Det bliver for meget for ulønnet arbejde, fortæller Else Marie Kristensen.

Hun er sikker på, hun kan finde nogle, der vil kaste energi ind i det. Hun er fuld at fortrøstning til arrangementet næste år, tilføjer hun.

Selv om nogle af aktiviteterne rundt om i kommunen har været små, så skal der også være plads til dem, mener Else Marie Kristensen.

- Det har været en succes, men det er meget få mennesker, der kommer. Så man kan sige, vi kaster megen energi efter nogle aktiviteter, hvor der ikke kommer så mange. Men så længe dem, der står for det synes, det er sjovt og hyggeligt, så er det fint, nævner hun.

Det var femte år i streg, at æblefestivalen fandt sted. Efterhånden lidt af en tradition.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Fyn

23-årig fodgænger dræbt på motorvejen: Han havde været til fastelavnsfest

Annonce