Annonce
Debat

Jeg savner et lille smil

Tommy Raabo Fischer

I de senere år har vi set en stigning i antallet af store supermarkeder og et fald i antallet af specialbutikker, for eksempel fiskeforretninger. Det er ærgerligt af flere årsager, men mest af alt fordi specialbutikker jo er specialiserede. Særligt når det gælder service.

Jeg savner et lille smil, når jeg går i supermarkedet. Jeg forstår ikke, hvorfor man som medarbejder vælger at være sur, negativ og uimødekommende, når man nu arbejder i et serviceerhverv? Arbejdsdagen går hurtigere, hvis medarbejderen fokuserer på at være positiv, og kunderne går fra butikken med en god oplevelse.

Hvis man sammenligner servicen herhjemme med den man får i USA, er der stor forskel. Servicen i USA er generelt høj, uanset om det er en restaurant eller 7-Eleven. Jeg har arbejdet på fiskemarkedet Pike Place Fish i USA, hvis medarbejdere er verdenskendte for den stemning, de skaber - og den gode service. De er især kendte for at kaste med fisken, lave sjov med hinanden - og kunderne. De udstråler arbejdsglæde, og det smitter af på kunderne. Det har jeg taget til mig og prøver at udbrede herhjemme, hvor jeg kommer frem.

For eksempel underviser jeg i et fag om salg og service på den nye fiskehandleruddannelse på Fiskeriskolen. Og der er meget stor forskel på, hvad de unge forbinder med god service, og hvor langt de vil gå for kunden. Nogle synes, at det at sige "ha' en god dag" til kunden er noget ekstra. For andre er det standard. Og så var der en, der kørte hjem til kunden med varerne, fordi kunden havde brækket benet. For specialbutikker skal selvfølgelig yde specialservice. Der er stor efterspørgsel på service i specialbutikkerne - også vores, fordi vi skal vejlede kunderne om alt, fra hvordan de skal tilberede fisken, til hvilke danske fisk der er i sæson, så de ikke kun vælger de norske, opdrættede laksebøffer. Vi skal vejlede kunderne om de muligheder, de har.

Vi nærmer os jul og nytår, og her er service særlig vigtig for de kunder, der besøger specialbutikkerne. Butikkerne bør bruge ekstra tid på kunderne, som skal leve op til store forventninger til julefrokoster og juleaften. Også nytårsmenuen er noget, folk planlægger op til et halvt eller helt år i forvejen. Der er også meget på spil. Også her skal kunderne virkelig hjælpes, så de får bestilt det rigtige og høster smil fra gæsterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Det er bare en virus

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Ung skuespillerinde fra Odense Teater har fået hjernerystelse

1995 Brugerbetaling var et vigtigt argument, da Storebæltsforbindelsen skulle vedtages, men endnu inden broen står færdig, er debatten om at få fjernet bropengene begyndt. Lektor i trafikpolitik ved Handelshøjskolen I København, Uffe Jacobsen, mener, at pression fra blandet andet erhvervslivet på Fyn vil presse bropengene på Storebælt ned på en tredjedel af den pris, som A/S Storebæltsforbindelsen i dag tænker sig. Hvis det holder stik, vil prisen for at krydse Storebælt i bil blive ca. 80 kroner. Det fynske folketingsmedlem, Niels Langkilde (K) siger, at man af hensyn til DSB ikke kan droppe en brugerbetaling for bilisterne, men at han og hans parti vil arbejde for at få prisen sat væsentlig ned. 1970 Korup-Ubberud indvier i dag den nye hal, som bliver samlingspunktet for fritidsaktiviteterne i den store omegnskommune. Den endelige opførelsespris er på 1,6 millioner kroner, og heraf er omkring 50.000 kroner indsamlet blandt lokale beboere. Hallen, der har de internationale mål for fem sportsgrene, er opført på den gamle fodboldbane bag Korup Skole. Den indeholder foruden bade- og garderobefaciliteter også mødelokale og restauration. Indtil videre skal hallen aflaste lokalemanglen på Korup Skole. Korup-Ubberud Hallen er en naturlig konsekvens af den udvikling, der tog fart i kommunen i begyndelsen af tresserne. På mindre end 10 år er det stille landsogn forvandlet til en moderne villaby. 1945 Den unge skuespillerinde, frøken Rigmor Gadborg, har i formiddag været så uheldig at snuble på vej ned ad trappen på sin bopæl, Hans Tausensgade 2, da hun ville gå til generalprøve på Filharmonisk Orkesters koncert på Fyns Forsamlingshus. Ved faldet forslog hun hovedet og ryggen og måtte i en ambulance føres til Odense Amts og Bys Sygehus, hvor hun straks kom under behandling. Efter en røntgenundersøgelse kunne lægerne dog fastslå, at der ikke var tale om alvorligere læsioner, men at den unge skuespillerinde har pådraget sig en lettere hjernerystelse. Da hun vil være indlagt i nogle dage, overtages hendes rolle i ”Manden, der kom til middag” på Odense Teater af frk. Grethe Carlsen.

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce