Annonce
Debat

Jeg må godt være her - selv om jeg ikke er på kur

Jeanett Veronica Hindberg
Annonce

Dengang jeg agerede som Bitterfissen Bethany, blev jeg beskyldt for at hade kvinder. Jeg hader ikke kvinder, og det gjorde Bethany i øvrigt heller ikke. Nu er "hader" også et stærkt ord, jeg hader ingen, men trælse mennesker er der dog nok af. De er dog ikke bestemt ud fra køn i mit hoved. En idiot er bare en idiot. Punktum.

Jeg indrømmer dog, at jeg ofte har det stramt med kvinder, da jeg åbenbart ikke er udstyret med nok kvindeligt hormon til, at være ligesom de andre. Det forklarer muligvis også mit massive hagehår, der efterhånden er blevet til et fuldskæg en hjemløs familie på otte kan residere i. Men nu til sagen!

Mange kvinders tilværelse drejer sig om det, de har fået dikteret af deres seneste dameblad. Vægt, skønhedsprodukter, hvad farve porcelænet skal være osv. Altså en masse irrelevant hejs vil folk med en reel tilværelse nok mene. Undskyld, men det passer. Fred være med det, hvis ikke lige det var fordi, at det lort forgifter vores liv og gør mange mennesker kede af det.

Eksempelvis på den arbejdsplads, hvor min gravide søster arbejder, der er der en gigantflok af den slags kvinder (Jeg har fået tilladelse at hænge folk ud). Min søster er en smuk, petit kvinde, som nu altså er gravid. Og hun æder. Og æder...og nyder det. Det gør hun nu altid. Altså nyder at spise god mad. Selvom hun er slank, er hun på ingen måde vand- og salattypen. Men det skete forleden dag i kantinen på hendes arbejdsplads, at nogen mente, hun ikke burde spise to stykker kage - Hvilket de var nødt til i kor at nævne overfor GravidSøs, der sad og stoppede i hovedet.

- Jeg spiser for to. Sagde GravidSøs bestemt, mens de tre speltkusser måbede, og selv proklamerede, at man da højst kunne spise et stykke, og så måtte man nok undvære aftensmad. (I kender de typer, der mener, at man altid skal straffe sig selv på madfronten).

- Nej, altså, det kan du da ikke mene. (Forarget Maudestemme). Du skal jo tænke på, at du også skal af med vægten igen bagefter, kom det fra Speltkusse 1.

Men GravidSøs holdt småhidsigt på sin ret til kage ad libitum. Gravid eller ej.

- Du ender jo med at blive sendt ned til dem i regnskab. Der sidder alle de bredrøvede, blev det hånligt og leende slået op af en af de andre.

Jeg behøver ikke sige, at hele episoden endte i dårlig stemning. Jeg behøver heller ikke at sige, at havde det været mig, var det endt med vold. Eller i hvert fald trusler.

Jeg taler ofte med min søster om disse episoder, der desværre er dagligdag mange steder. Med kvinder, der ikke har andet at gå op i, end at snakke om, hvor lidt de spiser, og hvor meget de træner. Om at de skal være bikiniklar, og hvad har vi. Der er jo en grund til, at jeg vil skrive den bog om at være fed kvinde, ikke på kur, og stadig holde på retten til at eksistere. Vi er sjældne.

Nogle vil nok mene, at jeg bare kan blande mig uden om, og ja, det kunne jeg sådan set. Hvis de bare kunne holde deres slankehysteri for dem selv. For det forholder sig sådan, at jeg kender et ungt menneske, der ikke vil forlade sit lille hummer af et værelse, før hun har tabt tyve kilo og er blevet lige så tynd, som hun tror, hun er nødt til. Sådan noget må ikke ske, og hun er langt fra den eneste jeg kender, der sidder med en følelse af, at hun ikke er god nok, fordi hun enten er for tyk eller forkert i det hele taget. Så jeg kæfter op, og det bliver jeg saftsuseme ved med, og hvis jeg bare kan nå ud til bare en, så er min lykke gjort.

Og så sig mig da lige en gang! Hvad høvled' bilder folk sig overhovedet ind i at tale til nogen, som ovennævnte eksempel. Gode kollegaer, min bare numse. Det er jo shaming, så det basker - Oven i købet af en kvinde, der endelig efter en lang kamp er blevet gravid, og elsker at være det. Lad hende æde den fucking kage!

Jeg siger ikke, vi skal sidde og gruppeæde Othellolagkager til vi eksploderer, men der må da være en grænse for hysteriet. Min er nået!

Illustration: Gert Ejton
Annonce
Fyn

Pas på: Glat på udsatte steder

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Sælger papkasser og folie for 453 millioner kroner og vil være endnu større : Vi skal købe et par virksomheder i år

Odense

Rådmand kræver skærpet nedlukning af Vollsmose: Luk daginstitutioner, fritidsaktiviteter og moskeer

OB

OB-træner klar til hundeslagsmålet

Annonce