Annonce
Erhverv

Fra hovedstaden til Haarby: Kafferisteri, chokolade- og karamelproduktion i tidligere industribygning

Steen Aalund Olsen er ikke bange for at slå lidt ud med armene. Han faldt med det samme for det store erhvervskompleks på Holmevej i Haarby, da han ledte efter nye lokaler. Handlen blev effektueret kort efter, at Steen Aalund Olsen havde taget kontakt til Assens Kommune for at få klarhed over en række spørgsmål. Foto: Kim Rune Jessen
Erhvervsmanden Steen Aalund Olsen investerer et millionbeløb i ældre industribygninger og flytter produktion fra Rødovre til Haarby.

Haarby: - Allerede da jeg kørte ned af vejen og så stedet første gang, tænkte jeg, at det her bliver fedt.

Steen Aalund Olsen tager et bid af sit æble, mens den lave januarsol danser hen over hans grå-røde skæg.

Så sætter han sig på hug på kanten af en sø for enden af en parklignende have og begynder at smage på vandet fra et kildevæld.

- Man skal altid drikke vandet, der hvor man er. Når jeg kommer på besøg hos folk, snupper jeg altid en tår vand fra deres hane. Vandet her i Haarby smager godt. Det her er der lidt okker i, siger Steen Aalund Olsen.

Han er en mand, der konstant har sine sanser i spil. Han ser, smager, hører og lugter. Og når han taler, leder han aldrig efter ord.

Steen Aalund Olsen har lige købt en grund på seks hektar på Holmevej 10 i Haarby for 2,6 millioner kroner. Midt på grunden ligger der 4000 kvadratmeter tomme industribygninger, som Steen Aalund Olsen nu er gået i gang med at sætte i stand, og der er også en ældre villa med i købet.

- Det er det rene liebhaveri. Jeg kunne med det samme mærke, at her var der noget sjæl og god karma. Det er et sted, jeg kan finde ro med, og hvor jeg har lyst til at tilbringe resten af mit liv, siger Steen Aalund Olsen.

Annonce
Jeg var 22 år på det tidspunkt, så jeg kørte over til en kammerat i Vestjylland og drak et par guldbajere i hans hængekøje, mens jeg overvejede jobtilbuddet.

Steen Aalund Olsen

En millioninvestering

Han flytter virksomheden Estate Coffee Copenhagen fra Rødovre og indretter kafferisteri og chokolade- og karamelproduktion i fabrikshallerne i Haarby under navnet Chokolade Compagniet. En investering på flere millioner kroner.

- Det skabte ingen værdi for virksomheden at blive liggende i Rødovre. I Haarby kan vi fortælle en anden og bedre historie, og så er det nemt at rekruttere medarbejdere her, siger Steen Aalund Olsen og retter blikket ud over markerne og vindmøllerne i horisonten.

I den ene fabrikshal skal der stå to kafferistermaskiner. Virksomheden får kaffe hjem fra 17 forskellige lande og sælger produkterne under eget mærke til hoteller, restauranter, specialforretninger og via nettet. Man har desuden partnerskabsaftaler med Coop, Netto, Rema 1000 og Løgismose Meyers kantiner.

I en anden hal skal der pakkes kaffe i poser og kapsler, men størstedelen af virksomhedens salg er hele kaffebønner, som folk selv forarbejder.

Nye arbejdspladser

Steen Aalund regner med at produktionen kommer i gang senest 1. juli. Samtidig rykkes fem ansatte fra Chokolade Compagniets lager i Erhvervspark Tommerup med til Haarby. En del ansatte fra fabrikken i Rødovre flytter også med til den nye erhvervsadresse på Holmevej i Haarby.

- Hvis det hele lykkes, regner jeg med på sigt at skabe flere nye arbejdspladser på fabrikken, siger Steen Aalund Olsen.

Han har allerede rekrutteret en salgsmedarbejder. Det er Camilla Sønderup Hoplen fra Assens.

Håndværkerne er i fuld gang med at omdanne fabrikshallerne i industribygningerne i Haarby, så de kan snart kan anvendes til kafferisteri og chokolade- og karamelproduktion. Foto: Kim Rune Jessen
Steen Aalund Olsen smager på vandet fra et kildevæld, der springer ved søen for enden af den store have på Holmevej i Haarby. Han kunne godt tænke sig at åbne haven for Haarbys borgere og sætte en lille robåd ned i søen. Foto: Kim Rune Jessen
Steen Aalund Olsen har givet 2,6 millioner kroner for den store grund, der rummer både villa og 4000 kvadratmeter fabrikslokaler. Han kalder det selv for det rene liebhaveri. Foto: Kim Rune Jessen
I denne fabrikshal kommer der to kafferistemaskiner. Foto: Kim Rune Jessen
Steen Aalund Olsen er en mand, der gerne vil have hjertet med i alt, hvad han foretager sig. Foto: Kim Rune Jessen
Steen Aalund Olsen investerer millioner af kroner i at sætte de gamle industribygninger i stand. Det er planen, at produktionen skal i gang inden sommer. Foto: Kim Rune Jessen
Steen Aalund Olsen var direktør på Allested Mejeri i 20 år, og før den tid tilbragte han 10 år på Haarby Mejeri, så han har et godt kendskab til den by, hvor han nu starter produktion op. Foto: Kim Rune Jessen
På første sal skal der indrettes kontorafdeling. Poolbordet og bordfodboldbordet har Steen Aalund Olsen overtaget fra den tidligere ejer. Foto: Kim Rune Jessen
Steen Aalund Olsen åbner nyt kafferisteri i nedlagte industribygninger i Haarby Foto: Kim Rune Jessen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Brandvæsenet måtte rykke ud: Brand i lade

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Kerteminde For abonnenter

Gense hele borgermødet: Er byggeriet på Nordre Havnekaj en rigmands-ghetto eller en gave til byen?

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Odense For abonnenter

Tidligere overlæge fra OUH efter dødsfald på Havebæk: Forbryderisk ikke at reagere

Annonce