Annonce
Odense

- Jeg kommer med karma og kærlighed

Selv om det er første gang, Peter Julius stiller op til Odenses byråd, er kommunen langt fra fremmed for ham. Han er ofte blevet brugt som konsulent og også ordstyrer og konferencier - her ved åbningen af Ældre- og Handicapforvaltningens måltidsakademi. Arkivfoto: John Fredy

Peter Julius erkender, han ikke er skåret ud af Venstres partiprogram. Men han er fan af Jane Jegind og klar til at rykke lidt ved opfattelsen af den borgerlige fløj.

Annonce

Han er mere end begejstret for, at der ikke længere kører tusindvis af biler på Thomas B. Thriges Gade, men i stedet dér skyder en ny bydel op. Han er også ret glad for letbanen.

48-årige Peter Julius er ikke nogen typisk Venstre-kandidat.

- Jeg er jo lidt letbaneglad - det er noget af det største, der sker for Odense - og enormt glad for omlægningen af Thomas B. Thriges Gade. Så jeg er ikke skåret ud af Venstres partiprogram, erkender han, der som nyt navn på partiets opstillingsliste er en af dem, der stikker ud blandt en ellers garvet flok frem mod kommunalvalget.

- Men jeg er stor Jane-fan (Jane Jegind, red.) og derfor melder jeg mig under hendes faner. Og så ligger der noget liberalt i mig, jeg tror på den enkeltes frihed, og jeg er meget optaget af samspillet mellem det offentlige og det private. Det skal vi have mere af, mener Peter Julius.

Nogle odenseanere vil huske ham som en markant og åbenmundet formand for skolebestyrelsen på Ejerslykkeskolen, hvor han i 2012 brød det, han selv oplevede som et tabu, og fortalte om omfattende problemer med nogle af skolens mange tosprogede elever. Og i den forbindelse foreslog at danne klasser kun med tosprogede børn og så etnisk danske børn for sig - for i højere grad at kunne holde på sidstnævnte gruppe. Den idé blev dog afvist politisk.

Annonce

V-medlem i tre år

Han har også været involveret i navngivningen af letbanestationerne, har været ordstyrer på flere kommunale arrangementer i Odense, og som medstifter og partner i virksomheden Public Intelligence har han været hyret af Odense Kommune i forbindelse med blandt andet udviklingen af velfærdsteknologi.

Et emne, Peter Julius i øvrigt fremhæver som en af sine mærkesager.

- Nogle kan jo få den tanke, at dit kandidatur så i virkeligheden handler om at få mere omsætning i din forretning?

- Det har jeg også selv tænkt over, men Odense Kommune er langt fra min største kunde, og det er ikke dem, jeg skal leve af. Så det tager jeg stille og roligt. Meget af min vækst ligger i udlandet, understreger han, der har én særlig mission:

- Jeg glæder mig til at gøre op med den opfattelse, man nogle gange møder omkring blå og grøn (V og K, red.). At vi er onde ved børnene og ved de gamle. Nej, vi tror på mennesker og vil det bedste for børnene. Jeg kommer med karma og kærlighed, konstaterer han.

Peter Julius har været medlem af Venstre i tre år og overvejede også ved kommunalvalget i 2013 at stille op. Men han afstod af hensyn til sin virksomhed.

- Men nu er vi blevet så store, at vi ikke længere er afhængige af, hvad jeg kan.

Så nu skal det være. Og hans politiske ambitioner ligger lokalt.

- Jeg er klart lokalpolitiker, siger Peter Julius.

- Der er fuld knald på Odense lige nu, og den her by er fuldstændig eksploderet i mig.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Kerteminde For abonnenter

Borgmester foreslår letbane-etape til Lindø: Vil gerne drøfte Radikales letbane-drømme

Annonce