Annoncørbetalt indhold

- Jeg kan sige alt til dem og der er ingen, der svarer igen

17-årige Sandra Gejbøl Grau har haft nogle hårde år efter sine forældres skilsmisse, men islænderen Garpur på Sydfyns Fri Fagskole er der altid for hende, når hun har brug for lidt opmuntring. Foto: Nanna Lørup Buch

17-årige Sandra Gejbøl Grau har haft nogle hårde år, efter hendes forældre blev skilt. Nu er hun taget et år på Sydfyns Fri Fagskole, så hun kan komme lidt væk fra sine problemer og få lidt ro på det hele. På skolen har hun fået nogle firbenede venner, der hjælper hende, når hun har det svært.

At være teenager er en hård tid for de fleste, men når ens forældre ovenikøbet bliver skilt, mens man går igennem den svære tid, bliver tingene ikke ligefrem lettere.

17-årige Sandra Gejbøl Graus' forældre blev skilt i 2016, og det har hevet tæppet væk under hende.

- Jeg har haft problemer derhjemme, efter mine forældre er blevet skilt. Det gjorde det svært for mig at fokusere på uddannelse, så jeg har haft meget fravær, siger Sandra Gejbøl Graus, der er født i Sønderborg og opvokset i Odense, hvor hun stadig bor.

Sandra Gejbøl Graus skulle finde ud af, hvad hun havde lyst til at lave efter hun afsluttede folkeskolen, og derfor kom hendes far og klasselærer med en anbefaling: Tag 10. klasse på en efterskole.

- De mente, det ville være sundt for mig at komme lidt væk fra alle de problemer, der har været, så jeg kunne få lidt ro på det hele og tænke på noget andet, siger hun.

Derfor valgte Sandra Gejbøl Graus at tage et år på Sydfyns Fri Fagskole, hvor hun startede i august 2017.

- Det har været nogenlunde. Jeg kæmper stadig med en del, men det går bedre nu, siger hun.

Hestene hjælper

Der er særligt en ting, der hjælper Sandra Gejbøl Graus: samværet med hestene. Sydfyns Fri Fagskole har nemlig 10 heste på skolen, som eleverne på Ride-linjen har adgang til.

- Samværet med hestene hjælper. Hestene gør noget specielt for mig. Hvis jeg er ked af det, eller der er noget galt, går jeg altid op til hestene og snakker med dem. Jeg kan sige alt til dem og der er ingen, der svarer igen. Hestene kan mærke, hvis man er trist, og så bliver de endnu mere omsorgsfulde, siger hun.

Sandra Gejbøl Graus har reddet i snart otte år, og det var specielt Ride-linjen på Sydfyns Fri Fagskole, der fik hende til at vælge netop den skole.

- Jeg vil gerne være berider. Her på skolen kan jeg få en smag på, hvordan det er at passe heste hver dag - giver dem mad, lukke på fold, ride, passe, pleje, strigle, ordne og bare være sammen med dem. Det giver mig en forsmag på, om berider er det rigtige for mig, siger hun.

Det er især den 17-årige islænder Garpur, der har vundet Sandra Gejbøl Graus' hjerte.

- Jeg har et specielt forhold til ham, det er ham, jeg går til hver gang, siger hun.

Svært ved tillid

Det har været noget af en omvæltning for Sandra Gejbøl Graus at komme et år væk hjemme fra.

- Jeg havde svært ved at komme hjemmefra. Svært ved at vænne mig til det. Det var meget nyt for mig at komme hjemmefra, så jeg havde meget hjemve i starten. Det var svært for mig at knytte mig til de voksne og turde åbne mig op, siger hun og tilføjer:

- Nu er jeg er blevet tryg ved at være her - jeg har vænnet mig til tingene og synes, her er rigtig fint at være. Det er stadig lidt svært, men jeg snakker med lærerne, der er gode til at bakke mig op. De er gode til at sige, at det nok skal gå. De viser hensyn til mig, hvis jeg har brug for at trække mig lidt væk og få noget luft.

Denne artikel er sponsoreret af Sydfyns Fri Fagskole, der gerne vil sætte fokus på uddannelse.

Sydfyns Fri Fagskole henvender sig til unge mellem 16 og 20 år. I praksis fungerer et år hos os ligesom på en efterskole; Du bor på skolen og du får hver dag nye, spændende udfordringer, som vil udvikle dig.

Forskellen er, at en tredjedel af undervisningen er praktisk - så eleverne arbejder i de erhvervsrettede linjeværksteder med praksisnære opgaver.

Sydfyns Fri Fagskole arbejder sammen med foreningen af frie fagskoler om et uddannelseskoncept, som i samspil med erhvervslivet og ungdomsuddannelser, hjælper den unge med at finde det rigtige uddannelsesvej. På Sydfyns Fri Fagskole har vi fire erhvervsrettede linjer: Ridelinjen, Game Design, Care - pædagogik & psykologi samt Gastronomi, oplevelser og turisme.

Alle fire linjer har det til fælles, at de tilbyder høj faglighed i et praksisnært fællesskab. Det betyder, at vi ikke bare snakker om at lave et event for børn - vi laver det. Vi forbereder, afvikler og evaluerer sammen, så eleverne prøver det rigtigt af.

Sandra Gejbøl Grau fortæller Garpur alt det, hun ikke har lyst til at sige til andre. Foto: Nanna Lørup Buch
På Sydfyns Fri Fagskole kan Sandra Gejbøl Grau få en lille forsmag på, om livet som berider er det rigtige for hende. Foto: Nanna Lørup Buch
17-årige Sandra Gejbøl Grau er taget et år på Sydfyns Fri Fagskole for at komme lidt væk fra sine problemer derhjemme. På skolen har hun fået en ven, hun kan dele alt med. Foto: Nanna Lørup Buch

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.