Annonce
Debat

Jeg har masser af empati - også med ofre for ulykke

Empati: Det var trist, at Karsten Hyldebo Pedersen med sit indlæg i avisen Danmark forleden fandt det nødvendigt at få gjort den alvorlige togulykke på Djursland til fnidder med hensyn til mine faktaoplysninger omkring jernbaneoverkørsler.

Han efterlyste empati fra min side – noget, som jeg sandelig har haft lige siden oktober 1944, hvor man gravede døde og sårede danske håndværkere ud af ruinerne efter RAF's bombning af Aarhus Universitet, som jeg overværede. Desuden efter en tysk terrorsprængning af Risskovtoget 14. marts 1945 med tre dræbte og mange sårede. Eller de næsten 400 døde og ofte meget ilde tilredte mennesker, som jeg i min politigerning kom i kontakt med.

Kun i ét tilfælde var det småt med empatien. På Vesterbro i København var der en forhenværende alkoholiseret og voldelig bokser, der groft slog folk uden grund og derfor var fast detentionsgæst. En dag hængte han sig i detentionen. En kollega og jeg underrettede konen.

Hendes manglende empati kom tydeligt frem, da hun sagde: “Gudskelov...så er jeg da af med ham”!

Min “skolemesterstil” bryder Karsten Pedersen sig heller ikke om. I al sagtmodighed har jeg siden min befalingsmandsuddannelse fra Kronborg undervist unge – senere i politiet og hjemmeværnet ældre inden for disse faggrupper gennem ca. 40 år. Dertil i læserbreve på Fyn lært fodgængere at gå imod færdslen, på veje uden fortov eller cykelsti, så de ikke bliver kørt ned bagfra, hvilket kostede fem mennesker på Fyn livet i 2016. Da de, der lever af at oplyse om trafikforhold intet foretog sig, gjorde jeg – og det virkede! Og det gør mit indlæg om passage af jernbanespor også!

Men Karsten Pedersen ved selvfølgelig bedre.

Annonce
Erik Dagø
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Operationssygeplejerskerne på de fynske sygehuse strejker

1995 Samtlige operationsafdelinger på de fynske sygehuse samt syge- og hjemmeplejen i Nyborg og Svendborg bliver strejkemål for sygeplejerskerne. Det meddelte Dansk Sygeplejeråd, da det udsendte strejkevarsel. Strejken kan træde i kraft 1. april og omfatter 340 af de 5000 fynske sygeplejersker. Der opretholdes nødberedskaber på sygehusene til akutte patienter, så i første række vil en eventuel strejke gå ud over ventelisterne. I kommunerne mangler sygeplejerskerne endnu at forhandle med Kommunernes Landsforening om nødberedskabet. Næstformand i Fynskredsen af Dansk Sygeplejeråd, Bo Smith, forventer, at smertestillende indsprøjtninger og insulin fortsat vil blive givet af sygeplejersker. 1970 Der er nogle svenskere, som gnider sig i hænderne for tiden. De står bag et kædebrevssystem, der har mange fynske deltagere. Systemet er ulovligt, men udsigten til at få 10.200 kroner for en beskeden indsats får dog mange mennesker til at se stort på den kendsgerning. Juridisk sidestilles kædebreve med offentlig indsamling. De eneste sikre vindere er de personer, som har sat svikmøllen i gang. De modtager 15 kroner hver gang en ny deltager melder sig. Pengene skal sendes til en postboks i Sverige, og fynske postkontorer har særdeles mange breve at ekspedere til den adresse. Politiet har ikke adgang til at kontrollere pengeforsendelser med mindre, at der foreligger en dommerkendelse. 1945 Ølproduktionen vil fra marts blive nedskåret med 55 procent af produktionen sidste år. Der er tale om en frivillig overenskomst mellem danske bryggerier indbyrdes. Direktør Marstand-Svendsen, Albani Bryggerierne, oplyser, at man har fået ganske bestemte retningslinjer for brændsels- og elektricitetsforbruget, der reduceres til henholdsvis 75 og 65 procent af forbruget i fjor. Bryggerierne i Odense har dog heldigvis en del øl på lager, og man er i disse dage i færd med at sende ekstraforsyninger ud til både købmænd og restauratører i den udstrækning, at der kan skaffes flasker. Dermed håber Albani, at overgangen ikke bliver alt for brat for kunderne, når nedskæringen træder i kraft til marts.

Annonce