Annonce
Nyborg

- Jeg går aldrig på pension

Normalt er der fyldt med cykler i Erik Davidsens have, men når det ser ud til regn, bliver de under halvtaget i carporten.

På lørdag fylder Erik Davidsen 70 - men det forhindrer ham ikke i fortsat at drive cykelbiks

Annonce

NYBORG: Hvis nogen skulle leve i den vildfarelse, at Erik Davidsen er glad for at cykle, skal han nok fortælle dem noget andet.

Godt nok har han været med til at få Nyborg Cykle Klub op at stå i sin tid, og godt nok har han drevet cykelforretning i rigtig mange år - men det betyder jo ikke nødvendigvis, at han racer af sted på landevejene.

- NEJ! Jeg bryder mig altså ikke om det. Jeg kan li' at få cyklerne til at fungere - det er det, jeg kan li', gentager han en formiddag på sin solbeskinnede terrasse på Ole Suhrsgade i Nyborg.

Og som med cyklerne er det lidt med madlavning. Som kok har han serveret for både den gamle konge og for kronprins Frederik, og han underviser hver tirsdag i finere madlavning på Birkhovedskolen - men selv er han mest til stegt flæsk og persillesovs.

Men én ting tager han meget alvorligt, og det er forholdet til sin kone gennem 41 år, Ritha.

Hun fik ham i sin tid til at gå i land fra handelsflåden, hvor han var ansat, og hun har fulgt ham i tykt og tyndt siden.

- Vigtigst for mig er min kone og resten af familien. Siden kommer arbejdet med cyklerne, livet på havet og madlavningen, forklarer han for lige at få proportionerne på plads.

Annonce

Skibskok

For Erik Davidsen, der er vokset op på stenbroen på Vesterbro i København, er uddannet kok. Som ganske ung og endnu ikke myndig fik han sin mor at skrive under på, at han måtte stikke til søs - vist nok fordi hun var sur på Erik Davidsens far, der ikke ville give tilladelsen.

- Ha, ha. Da han kom hjem fra druk - var jeg i Hamburg, griner Erik Davidsen.

Den unge sømand kunne imidlertid ikke "skikkes til udkig" - hans øjne var efter sigende ikke gode nok - så arbejdet om bord blev i kabyssen.

I mange år sejlede Erik Davidsen som kok både på fragtskibe og større passagerskibe, men da han mødte Ritha på en bar i København, var han solgt og gik i land.

Siden Erik Davidsen som 10-årig lejede sin cykel ud til drengene, der samlede koks, for fem cigaretter, har han arbejdet hårdt og målrettet. Han har grebet de muligheder, der bød sig.

Det har betydet mange jobskifte - men altid til det bedre.

Således har han været kok for Mads Claussen på Danfoss i Sønderjylland og chef for alle ansatte i restaurationerne på Grenå-Hundested færgerne og hotellet Hotel du Nord.

Annonce

Neddrosling

Da han blev chef for køkkenet på Statsfængslet i Nyborg i 1977, var arbejdstiderne så gode, at han gik i sin fars og svigerfars fodspor og åbnede Cykellageret på Vestergade. Forretningen overtog han efter købmand Lind.

På et tidspunkt blev det dog for meget med to job, så Erik og Ritha Davidsen kvittede Cykellageret, som de solgte.

Men nu, hvor han er pensioneret fra Statsfængslet, og båden "Luna" er solgt, er der rigeligt tid til at have cykelforretning. Så for et par år siden åbnede han City Cykler på Ole Suhrsgade.

I sit lille 10 kvadratmeter store skur er der nu fyldt med slanger, møtrikker, hjul, gear og andet cykelgrej.

Desuden fylder han hver dag plænen under havens æbletræ med cykler.

Han har ikke selv plads til cyklerne om natten, men han har lagre to steder i byen.

- Nej - jeg har sandelig ikke tænkt mig at gå på pension. Hvad skulle jeg så lave, spørger Erik Davidsen, der 70-års fødselsdag lørdag.

I den anledning holder han åbent hus på Marineforeningen for familie, venner og bekendte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Der var ratslør hos HC Odense

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Sydfyn For abonnenter

Nyt signalsystem: Transportminister afviser at prioritere Svendborgbanen

Annonce