Annonce
Nyborg

Skolesekretær efter skjult overvågning: - Jeg føler mig krænket, svigtet, ramt af mistillid

Skolesekretæren på 4kløverskolen fortæller en opsigtsvækkende historie om den falske it-mand "Casper Jørgensen".Foto: Martin Ravn
Skolesekretæren, der blev udsat for skjult overvågning, fortæller den opsigtsvækkende historie om den dag, hun blev udsat for "et brud på enhver form for anstændighed og ordentlighed"
Annonce

Nyborg: Skolesekretær Lone Nellemann Ølgaard er stadig mærket af sagen, hvor en sikkerhedskonsulent forsøgte at lokke hende og skolelederen på 4kløverskolen i en fælde.

Lone Nellemann Ølgaard har ikke ønsket at lade sig interviewe om sagen. Men hun har indvilget i lade Fyens Stiftstidende fortælle den opsigtsvækkende historie, sådan som hun selv for nylig fortalte den til fagforeningen HK's magasin, Kommunalbladet.

Det var en tilfældig tirsdag i november 2018, en mand, der udgav sig for at være "Casper Jørgensen", pludselig indfandt sig på kontoret på 4kløverskolen i Ørbæk.

Han præsenterede sig med et id-kort, der siden har vist sig at være falsk. Og påstod at komme fra kommunens it-afdeling, fordi "de har fundet ud af, at der bliver sendt spammails fra en pc her".

Annonce

Skjult kamera

Den falske "Casper Jørgensen" havde en attachémappe med, som han ifølge Lone Nellemann Ølgaard bar lidt underligt rundt på og placerede på en ganske bestemt måde, hver gang han skulle tale med de ansatte.

Skolelederen blev mistænksom og kontaktede kommunens it-afdeling.

Men hverken den eller kommunens hotline kendte noget til en Casper Jørgensen.

- Det er en meget ubehagelig situation, og jeg overvejer, om jeg skal ringe efter en afdelingsleder eller vores pedel, hvis den her situation udvikller sig yderligere. Vi overvejer også at tilkalde politiet, fortæller Lone Nellemann Ølgaard.

Kort efter går sikkerhedskonsluenten til bekendelse, efter at skolelederen har fået øje på et kamera i hans attachémappe.

"Casper Jørgensen" afslører sin sande identitet og forklarer, at id-kortet er et, han har fundet i hjemmeplejens skraldespand og selv har forfalsket.

Han forlader skolen. Og tilbage på kontoret sidder skolederen og hans skolesekretær - "fuldstændig lamslået".

- Jeg føler mig krænket, svigtet, ramt af mistillid, men mest af alt mærker jeg et brud på enhver form for anstændighed og ordentlighed, fortæller Lone Nellemann Ølgaard til Kommunalbladet.

Skolelederens og skolesekretærens fagforeninger forlanger, at Nyborg Kommune betaler bod for at have overtrådt reglerne for, hvordan en kommune må kontrollere de ansattes arbejde.

Et krav, som Arbejdsretten nu skal tage stilling til.

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce