Annonce
Nyborg

Skolesekretær efter skjult overvågning: - Jeg føler mig krænket, svigtet, ramt af mistillid

Skolesekretæren på 4kløverskolen fortæller en opsigtsvækkende historie om den falske it-mand "Casper Jørgensen".Foto: Martin Ravn
Skolesekretæren, der blev udsat for skjult overvågning, fortæller den opsigtsvækkende historie om den dag, hun blev udsat for "et brud på enhver form for anstændighed og ordentlighed"

Nyborg: Skolesekretær Lone Nellemann Ølgaard er stadig mærket af sagen, hvor en sikkerhedskonsulent forsøgte at lokke hende og skolelederen på 4kløverskolen i en fælde.

Lone Nellemann Ølgaard har ikke ønsket at lade sig interviewe om sagen. Men hun har indvilget i lade Fyens Stiftstidende fortælle den opsigtsvækkende historie, sådan som hun selv for nylig fortalte den til fagforeningen HK's magasin, Kommunalbladet.

Det var en tilfældig tirsdag i november 2018, en mand, der udgav sig for at være "Casper Jørgensen", pludselig indfandt sig på kontoret på 4kløverskolen i Ørbæk.

Han præsenterede sig med et id-kort, der siden har vist sig at være falsk. Og påstod at komme fra kommunens it-afdeling, fordi "de har fundet ud af, at der bliver sendt spammails fra en pc her".

Annonce

Skjult kamera

Den falske "Casper Jørgensen" havde en attachémappe med, som han ifølge Lone Nellemann Ølgaard bar lidt underligt rundt på og placerede på en ganske bestemt måde, hver gang han skulle tale med de ansatte.

Skolelederen blev mistænksom og kontaktede kommunens it-afdeling.

Men hverken den eller kommunens hotline kendte noget til en Casper Jørgensen.

- Det er en meget ubehagelig situation, og jeg overvejer, om jeg skal ringe efter en afdelingsleder eller vores pedel, hvis den her situation udvikller sig yderligere. Vi overvejer også at tilkalde politiet, fortæller Lone Nellemann Ølgaard.

Kort efter går sikkerhedskonsluenten til bekendelse, efter at skolelederen har fået øje på et kamera i hans attachémappe.

"Casper Jørgensen" afslører sin sande identitet og forklarer, at id-kortet er et, han har fundet i hjemmeplejens skraldespand og selv har forfalsket.

Han forlader skolen. Og tilbage på kontoret sidder skolederen og hans skolesekretær - "fuldstændig lamslået".

- Jeg føler mig krænket, svigtet, ramt af mistillid, men mest af alt mærker jeg et brud på enhver form for anstændighed og ordentlighed, fortæller Lone Nellemann Ølgaard til Kommunalbladet.

Skolelederens og skolesekretærens fagforeninger forlanger, at Nyborg Kommune betaler bod for at have overtrådt reglerne for, hvordan en kommune må kontrollere de ansattes arbejde.

Et krav, som Arbejdsretten nu skal tage stilling til.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce